Opintotuki loppu ajan opinnoille

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Embu

Opintotuki loppu ajan opinnoille

Lukematon viesti Kirjoittaja Embu » 09 Loka 2019, 14:01

Hei!
Valmistun ammattikorkeakoulusta syksyllä 2020. Aikuiskoulutustuen tukiaika päättyy ja tulen hakemaan opintotukea ensimmäistä kertaa näiden opintojen loppuajalle.
Jos haen opintotuen esim. 1.5.-30.10.2020, niin katsotaanko kesäopintojen opintojen seurantaan myös se aika, kun olen ollut vielä aikuiskoulutustuella? Vai seurataanko opintojani 1.5.20 alkaen, että keskimäärin 5op tulee kuukautta kohden? Kesäajallekin siis olen opintotukea hakemassa opparin ja työharjoittelun vuoksi.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32317
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki loppu ajan opinnoille

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Loka 2019, 10:05

Hei Embu!

Kela tekee opintojen edistymisen seurannan joka vuosi lokakuussa. Seuranta koskee edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.) ja sitä aikaa, jonka olet opiskellut korkeakoulussa.
Opintojen edistymisen seurannassa katsotaan koko opiskeluajaltasi kertyneet opintopisteet (huolimatta mitä tukea olet saanut). Tuettavaa kuukautta kohden tulee olla keskimäärin 5 opintopistettä.

Jos valmistut lokakuussa 2020 ja jos saat opintojen edistymisen seurannan kirjeen niin tässä hyvä linkki, mitä kannattaa.

www.kela.fi/edistyminen-vastaaminen
www.kela.fi/opintojen-edistyminen-tuen-lakkauttaminen

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi