Paljon saan tienata valmistumisvuonna

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
zeizei12345

Paljon saan tienata valmistumisvuonna

Lukematon viesti Kirjoittaja zeizei12345 » 11 Loka 2019, 14:35

Miten nuo tukikuukaudet ja ja sen päälle tienaaminen lasketaan kun valmistuu toukokuussa, Eli vuodelle tukikuukausia tulee 5kpl ennen valmistumista. Paljonko Saan silloin tienata tämän kevään aikana? Koska valmistumisen jälkeen menee kuitenkin töihin ja eihän ne palkat voi vaikuttaa alkuvuoden opintotukeen.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31847
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Paljon saan tienata valmistumisvuonna

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Loka 2019, 15:41

Hei zeizei12345!

Tulovalvonnassa Kela vertaa ensin koko vuoden tuloja vuositulorajoihin. Kun nostat tukea 5 kuukautta, vuosituloraja on 17 265 euroa. Mikäli vuosituloraja ei ylity, ei opiskeluaikaisia tuloja tarvitse selvittää. Jos raja ylittyy, opiskeluaikaa voidaan tarkastella erikseen koska olet valmistunut kyseisenä vuonna.

Jos koko kalenterivuoden tulot ylittävät vuositulorajan ja olet valmistunut samana vuonna, sinun on huolehdittava siitä, että opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät seuraavan laskukaavan sisällä: 667 euroa x opiskeluajan tukikuukausien määrä + 1 990 euroa x opiskeluajan tuettomien kuukausien määrä (+ 222 euroa).

Kun valmistut toukokuussa ja nostat tukea kaikilta opiskelukuukausilta, sinulla saisi siis olla tuloja opiskeluaikaan 667*5=3335 euroa. Mikäli tulot ylittyvät enintään 222 eurolla tukea ei peritä takaisin.

Jos koko vuoden tulot ylittävät vuositulorajan, sinun kannattaa valmistautua antamaan selvitys siitä mikä osa tuloista on opintojen ulkopuolella saatuja. Uudelleenkäsittelypyynnön voi tehdä vasta kun päätösehdotus tulovalvonnasta tulee.

Voit lukea vielä lisätietoa tulovalvonnasta valmistumisvuonna sivulta www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi