Opintojen edistymisen selvityspyyntö

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
kummastuttaa

Opintojen edistymisen selvityspyyntö

Lukematon viesti Kirjoittaja kummastuttaa » 16 Loka 2019, 21:22

Hei!

Sain Kelalta opintoja koskevan selvityspyynnön reilu viikko sitten, sillä lukuvuonna 2018-2019 opintosuoritusteni määrä oli 22 opintopistettä eli 2,4 op/tukikuukausi. Sain tukea yhdeksältä kuukaudelta, ja nuo 22 opintopistettä suoritin syyslukukauden aikana ulkomailla vaihdossa ollessani. Kevätlukukausi meni pääsykokeisiin lukiessa, ja en enää siihen lisäksi oman jaksamiseni ja pääsykoestressin takia saanut opintojani edistettyä tarpeeksi. Nyt syksyllä pääsin opiskelemaan kokonaan uuteen yliopistoon uutta maisteriohjelmaa, ja ihmettelen, miksi opintojeni edistymisessä ei oltu otettu huomioon koko opiskeluaikana (kandidaattiohjelma, 3 vuotta) suorittamiani opintoja, joita on kertynyt yhteensä 188 opintopistettä, eli vieläpä 8 opintopistettä ylimääräistäkin. Tämä tarkoittaa, että koko opiskeluaikanani olen kuitenkin suorittanut opintoja yli 5op/tukikuukausi. Tarkoituksenani on vieläpä nopeuttaa maisteriopintojani niin, että valmistuisin 1,5 vuodessa 2 vuoden sijaan. Onko siis totta, että kun olen saanut ns. ''ylimääräistä'' tukea keväältä 2019, niin joudun nyt maksamaan sitä takaisin vaikka olen muutoin koko opiskeluajan edistynyt ja aion edistyä jopa odotettua nopeammin.

Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31847
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintojen edistymisen selvityspyyntö

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 17 Loka 2019, 08:26

Hei!

Sinun ehdottomasti kannattaa vastata kuulemiseen ja selvittää opiskelutilannettasi tarkemmin. On totta, että opintojen edistymistä voidaan arvioida myös koko opiskelujen ajalta. En osaa yleisellä tasolla varmaksi sanoa miksi sinun kohdallasi näitä suorituksia ei niin huomioitu. Selvitä tilanne vastineeseen, ja kerro myös tuosta keväästä ja tilanteestasi silloin.

Opintotukea peritään lähinnä silloin takaisin, jos suorituksia ei ole ollenkaan, tai niitä on erittäin vähän. Eli vaikka suorituksia puuttuisi, niin ei se automaattisesti tarkoita sitä, että tuet peritään takaisin. Lähinnä tuen maksaminen keskeytettäisiin kunnes tietyn verran suorituksia on taas kertynyt.

Ystävällisin terveisin
Joona | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi