Opintotuki ja valmistuminen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Valmistuvaopiskelija5

Opintotuki ja valmistuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Valmistuvaopiskelija5 » 23 Loka 2019, 13:04

Terve!

Olin viime kesänä kesätöissä elokuun loppuun asti ja tämän jälkeen en todennäköisesti aio tehdä töitä ennen vallistumispäivääni joka on 31.1.2020. Tämän vuoden tulot pysyvät tämän kalenterivuoden tulorajojen alapuolella Tämän kesän tulot eivät ilmeisesi vaikuta myös ensi vuoden puolella jos valmistuminen on tuolloin tammikuun lopussa ja voiko tuloni olla valmistumispäiväni jälkeen miten suuret vaan ilman takaisinperintää vaikka opintotukea saisi vielä silloin 2020 tammikuussa, jos ei muuten ole töissä ennen valmistumista?

Varmistan myös jos työni alkaisi esimerkiksi puolessa välissä tammikuuta pari viikkoa ennen valmistumispäivää ja huomaisin, että nämä parin viikon tulot menisivät tuon tammikuun tulorajan yli niin voiko tammikuun tuen myöhemmin palauttaa ja tällöin takaisinperintää ei tule?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31847
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ja valmistuminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 24 Loka 2019, 12:16

Hei Valmistuvaopiskelija5!

Opintotuessa tulojen seuranta tehdään kalenterivuosittain. Tänä vuonna ansaitut tulot eivät siis vaikuta ensi vuonna.

Vuosituloraja määräytyy sen perusteella, kuinka monelta kuukaudelta opiskelija nostaa opintotukea kalenterivuoden aikana. Vuositulorajataulukon löydät täältä: www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot.

Kun ensi vuonna valmistut, niin huomioithan että jos koko kalenterivuoden tulosi ylittävät vuositulorajan, sinun on huolehdittava siitä, että opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät seuraavan laskukaavan sisällä:
• 667 euroa x opiskeluajan tukikuukausien määrä + 1 990 euroa x opiskeluajan tuettomien kuukausien määrä (+ 222 euroa laskuvirhevara). Eli tammikuussa saisi olla tuloja 667 euroa (222e) mikäli valmistut 31.1.2020.

Jos opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät laskukaavan sisällä, niin opintojen päättymiskuukauden jälkeen saamasi tulot voivat olla miten suuret tahansa. Opintotukea on myös mahdollista perua etukäteen tai palauttaa jälkikäteen.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi