Opintolainan hyvityksestä

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

Opintolainan hyvityksestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 04 Marras 2019, 13:58

Hei,
olen ensimmäisen vuoden yliopisto-opiskelija ja otin juuri opintolainaa. Tilille tuli vahingossa koko syksyn maksimimäärä (2600 euroa) vaikka tarkoituksena oli ottaa vain 400 euro/ kk eli 1600 euroa. Katsotaanko opintolainahyvityksessä lainan kokonaismäärää vai kuukausittaista nostomäärää. Eli onko sen kannalta merkitystä otanko lainan tänä vuonna 2600 euroa syksyllä ja 1000 euroa keväällä vai 1600 euroa syksyllä ja 2000 keväällä. Saako molemmissa tapauksissa hyvitystä saman verran?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:30177
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainan hyvityksestä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 04 Marras 2019, 14:08

Hei!

Opintolainahyvityksessä kuukausikohtaisella nostetun lainan määrällä ei ole merkitystä. Opintolainahyvityksessä huomioidaan joko korkeakouluopintojesi ajalta nostamasi lainamäärä tai tutkinnon laajuuteen perustuva enimmäismäärä.

Tutkinnon laajuuden mukaiset enimmäislainamäärät on kerrottu Kelan verkkosivuilla https://www.kela.fi/opintolainahyvitys- ... maksaminen

Tutustu myös laskuriin, jolla voit arvioida opintolainahyvityksen määrää
https://asiointi.kela.fi/ollaskenta_app ... n?&lang=fi

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi