Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna ja vaihtoon lähtö

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opiskelija202020

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna ja vaihtoon lähtö

Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelija202020 » 05 Marras 2019, 01:32

Hei!
Opiskelen ammattikorkeakoulututkintoa työttömyysetuudella tuettuna. Olen lähdössä kevätlukukaudeksi opiskelemaan Eurooppaan, suoritan vaihdossa 30op ja vaihto kestää hieman vajaa 6kk. Mitä etuuksia minun on mahdollista saada? Voinko saada asumistukea ulkomaan asuntoon?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:30177
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna ja vaihtoon lähtö

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 06 Marras 2019, 14:36

Hei Opiskelija202020!

Yleistä asumistukea voidaan maksaa Suomessa sijaitsevan vakinaisen vuokra-asunnon, asumisoikeusasunnon, osaomistusasunnon tai omistusasunnon asumismenoihin. Yleistä asumistukea ei voida maksaa ulkomaan asuntoon.

Jos koko ruokakunta on ulkomailla tai muusta syystä poissa asunnostaan, voidaan yleisen asumistuen maksamista jatkaa kolme kuukautta muuttokuukauden jälkeen. Edellytyksenä on, että ruokakunta vastaa asumismenoista myös poissaolon ajalta. Asumistuki lakkautetaan siis muuttoa seuraavan neljännen kuukauden alusta.

Te-palvelut antavat Kelaan lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Lähtökohtaisesti työttömyysetuudella tuettavat omaehtoiset opinnot ovat Suomessa suoritettavia opintoja. Voisit olla asiasta yhteydessä vielä Te-palveluihin.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi