Opintotuen lakkauttaminen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Aidaso

Opintotuen lakkauttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Aidaso » 10 Marras 2019, 20:30

Hei!

Opintotukeni lakkautettiin, koska en ole suorittanut tarpeeksi opintopisteitä. Opintopistevajaus on kuitenkin erittäin vähäinen. Miksei opintotukeani silloin ole muutettu määräaikaiseksi, vaikka opintopisteitä on tulossa lyhyen ajan sisään niin, että vaatimukset täyttyvät? Täytyykö minun nyt hakea perustoimeentulotukea vai voiko päätöstä vielä muuttaa?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32844
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuen lakkauttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Marras 2019, 11:52

Hei Aidaso!

Opintojen edistymisen seurannassa opintotuki lakkautetaan, jos opiskelija ei esitä hyväksyttävää syytä opintojen riittämättömälle edistymiselle. Opintotuen maksamista ei siis jatketa määräaikaisestikaan pelkästään sillä perusteella, että opintopisteitä puuttui vain vähän.

Tarkista saamastasi opintotuen lakkautuspäätöksestä, kuinka paljon sinun tulee suorittaa opintopisteitä, jotta opintotuki voidaan myöntää uudestaan. Voit hakea perustoimeentulotukea niille kuukausille, joilta et voi saada opintotukea. Perustoimeentulotuki voidaan myöntää, jos sinulla ei muutoin ole riittäviä tuloja tai varoja välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin.

Voit myös hakea muutosta opintotuen lakkautuspäätökseen. Päätöksen liitteenä olevassa valitusosoituksessa on ohjeet muutoksenhakuun.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi