Opintotuki ulkomailla asuvana

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Mari M

Opintotuki ulkomailla asuvana

Lukematon viesti Kirjoittaja Mari M » 22 Helmi 2020, 12:11

Hei!

Opiskelen tällä hetkellä suomalaisessa ammattikorkeakoulussa ja valmistun luultavasti ensi vuoden lopussa. Olin suunnitellut muuttavani opintojen jälkeen Iso-Britanniaan mutta muutto aikaistuu nyt jo tämän vuoden puolella ja olen hakenut vaihtoon seuraavalle kevätlukukaudelle. Loput opinnoista voin suorittaa etänä Englannista käsin. Saanko edelleen opintotukea ensi vuonna, vaikka muuttoni on pysyvä ja haen pitkää oleskelulupaa maasta ja siten muut Kelan tuet luultavasti lakkaavat?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:30648
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki ulkomailla asuvana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 24 Helmi 2020, 08:08

Hei

Opintotuessa on omat, muista etuuksista poikkeavat kansainväliset sääntönsä. Opintotukea voi saada, vaikka henkilö ei kuuluisi enää Suomen sosiaaliturvan piiriin.

Et kuitenkaan saa niin sanottua ulkomaan opintotukea, koska suoritat opintosi suomalaiseen korkeakouluun. Voit siis saada opintorahaa noin 250 e/kk ja opintolainaa 650 e/kk.

Edellä todettu ei koske vaihto-opintojen aikaan. Sille ajalle voit saada suuremman opintolainan ja opintotuen asumislisän.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi