Katkaistu opintotuki ja korona

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Yliopisto-opiskelija87

Katkaistu opintotuki ja korona

Lukematon viesti Kirjoittaja Yliopisto-opiskelija87 » 03 Huhti 2020, 02:15

Hei!

Opintotukeni lakkautettiin tammikuusta alkaen riittämättömän opinnoissa edistymisen takia. Ehtona sen myöntämiselle uudelleen oli, että suoritan vähimmäismäärästä puuttuvat 20 opintopistettä tai että edistymiskeskiarvoni nousee 5 opintopisteeseen/tukikuukausi. Sain 5 opintopisteen suorituksen tammikuussa rekisteriin, mutta ennen ehdin tenttimään lisää opintopisteitä, iski tämä korona-tilanne päälle. Suoritan tämän kevään aikana keskeneräiset kurssini loppuun etänä, joista kerääntyy 20 opintopistettä. Eli voinko hakea ja saada opintotukea nyt, vai joudunko odottamaan että saan lopuista kevään kursseista opintopisteet rekisteriin?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31490
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Katkaistu opintotuki ja korona

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 03 Huhti 2020, 14:38

Hei Yliopisto-opiskelija87!

Pääsääntöisesti tuki voidaan myöntää sitten kun vaaditut 20 opintopistettä on rekisterissä. Voit halutessasi tehdä opintotuen hakemuksen ja selvittää siihen tarkemmin tilannettasi ja liitteenä toimittaa mm. oppilaitoksen selvitystä suoritetuista kursseista, joita ei vielä rekisterissä ole.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Kuusela
Viestit:9
Liittynyt: 03 Huhti 2020, 15:47

Re: Katkaistu opintotuki ja korona

Lukematon viesti Kirjoittaja Kuusela » 04 Huhti 2020, 14:29

Kela antoi uuden tiedotteen opintojen edistymisestä ja koronaan liittyvistä hidasteista.

https://www.kela.fi/ajankohtaista/-/ass ... ntoetuudet

Opinnot hidastuvat nyt suurella osalla opiskelijoita erilaisista koronaan liittyvistä syistä. Kela ottaa tämän huomioon ja maksaa tuet normaalisti.

Jos opintosuoritusten vähäisyys johtuu koronaviruksesta, opintotukea maksetaan normaalisti. Sinun kannattaa lähettää opintotukihakemus, jossa selvität tilanteesi. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. Kela ei valvo tällä hetkellä opintojen edistymistä yhtä tarkasti kuin normaalioloissa. Tuet pyritään maksamaan kaikille, jotka siihen ovat oikeutettuna.

Voit liittää hakemukseen myös lääkärintodistuksen sairausdiagnoosistasi.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31490
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Katkaistu opintotuki ja korona

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 06 Huhti 2020, 08:16

Hei

Koronatilanteen vuoksi pidämme myönnetyt opintotuet maksussa, vaikka opinnot keskeytyisivät poikkeustilanteen vuoksi. Tämä ei koske tilanteita, joissa opintotuki ei ole maksussa.

Sinun pitää suorittaa vaaditut opinnot ennen kuin sinulle voidaan jälleen myöntää opintotuki.

Jos kuitenkin olet sairastunut tai jokin muu vaikea tilanne estänyt sinua suorittamasta suunnittelemiasi opintoja, se voidaan huomioida ja opintotuki voidaan ehkä myöntää, vaikka et olisi suorittanut kaikkea vaadittua.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi