Valmistuminen ja opintojen edistymisen seuranta

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
future kandi

Valmistuminen ja opintojen edistymisen seuranta

Lukematon viesti Kirjoittaja future kandi » 04 Huhti 2020, 16:31

Hei,
Opintotuen opintojen edistymisen seurannasta lukiessani minulle jäi epäselväksi, mitä korkeakoulututkinnon suorittamisella tarkalleenottaen tarkoitetaan. Otetaan ääriesimerkki:

Minulla on nyt (kevät 2020) kaikki kandin opinnot jo suoritettuna ja opinnäytetyö tehtynä ja hyväksyttynä, mutten hae tutkintotodistusta vielä yliopistolta. Ensi syksyn (2020) tullen ilmoittaudun yliopistolle läsnäolevaksi, mutten suorita yhtään opintoja. Nostan silti opintotukea ja kevätlukukaudella (2021) haen tutkintotodistuksen jo "vuosi sitten" suorittamistani opinnoista. Enkös tällöin ole valmistunut keväällä 2021? Tämä taas tarkoittanee, että opintoni ovat lukuvuonna 2020-2021 automaattisesti edistyneet riittävästi ja enää vain tuloni (ja maksimitukiaika) rajoittavat nostettavien tukikuukausien määrää?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31490
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Valmistuminen ja opintojen edistymisen seuranta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 06 Huhti 2020, 08:22

Hei

Jos suoritat kanditutkinnon 1.8.2020 - 31.7.2021 aikana, olet edistynyt kyseisen lukuvuoden aikana riittävästi. Tämä koskee 20 opintopisteen vähimmäissuoritusvaatimusta ja vaatimusta keskimäärin vähintään 5 opintopisteestä tukikuukautta kohti.

Se ei kuitenkaan koske opintotuen takaisinperintäharkintaa, jossa vaatimuksena on keskimäärin vähintään 1 opintopiste lukuvuoden opintotukikuukautta kohti. Opintotuki voidaan periä takaisin, jos kyseinen suoritusvaatimus ei täyty ja opiskelijan tarkoituksenakaan ei ole ollut opiskella.

Muutoinkin suosittelen pohtimaan, kannattaa rajallista opintotukikuukausipottia käyttää kertomallasi tavalla.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi