Opintotuki kahteen maisterin tutkintoon

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Tuplamaisteriksi

Opintotuki kahteen maisterin tutkintoon

Lukematon viesti Kirjoittaja Tuplamaisteriksi » 06 Huhti 2020, 09:19

Jos on suorittanut ulkomailla alemman korkeakoulututkinnon ja tämän jälkeen suorittaa sekä ulkomailla että Suomessa maisterin tutkinnot (molempien laajuus 120 op) samanaikaisesti niin onko opintotukikuukaudet yhteensä molempiin vain 21 kk? Jos toisesta valmistuu aikaisemmin, voiko silloin toiseen tutkintoon saada lisätukikuukausia? Alempaan kandin tutkintoon on käytetty 28 tukikuukautta. Jos siis toisen maisterin suorittamisen jälkeen olisi käyttänyt lisäksi 21 tukikuukautta, saisiko vielä toiseen maisteriin 5 lisätukikuukautta (54 -28 -21 = 5 tukikuukautta)? Molemmat maisterin tutkinnot ovat saman alan tutkintoja, mutta ulkomailla suoritettava on kansainvälinen tutkinto ja painotuksiltaan siten erilainen kuin Suomessa suoritettava tutkinto. Pitääkö tutkinnon olla eri alan tutkinto, jotta mahdolliset lisätukikuukaudet voi saada?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31492
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki kahteen maisterin tutkintoon

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 06 Huhti 2020, 11:17

Hei

Pitäisi tietää, milloin olet aloittanut ensimmäiset korkeakouluopintosi ja milloin olet aloittanut nyt suoritettavana olevat opinnot.

Lisätukikuukausien saaminen on yleensä mahdollista, kun opiskelija on suorittanut yhden korkeakoulututkinnon. Kyse on tällöin opintotuen kokonaistukiajasta.
https://www.kela.fi/opintotukiaika-usei ... luopintoja

Kun olet suorittanut toisen maisteritutkinnon, olet kokonaistukiajan piirissä. Jos olet siihen mennessä käyttänyt kaikkiaan esimerkiksi 47 opintotukikuukautta, voit saada toisen maisteritutkinnon suorittamiseen vielä 54 - 47 = 7 opintotukikuukautta, jos olet aloittanut kyseisen toisen tutkinnon suorittamisen 1.8.2017 tai sen jälkeen. Jos olet aloittanut sen suorittamisen aiemmin, voit saada enemmän lisätukikuukausia.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi