Tutkintoon hyväksiluetut kurssit edistymisen seurannassa

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opiskelij43210

Tutkintoon hyväksiluetut kurssit edistymisen seurannassa

Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelij43210 » 08 Touko 2020, 11:33

Hei,

Olen suorittanut korkeakoulussani normaaliin tapaan 5 op:n kurssin. Tutkintorakennettani on muokattu hieman toiveideni mukaan, ja tämä kurssi ei alun perin kuulunut pakollisiin kursseihin tutkinnossani. Saan sen kuitenkin nyt hyväksilukea tutkintoon yhden pakollisen kurssin tilalle.

Kela toteaa, että aiemmin suoritettuja hyväksiluettuja opintoja ei lasketa opintojen edistymisen seurantaan. Tämä kurssi on kevään aikana normaalisti suoritettu, mutta se tulee näkymään tutkinnossa hyväksiluettuna, koska muuten sillä ei saisi korvattua pakollista kurssia suoraan. Lasketaanko tässä tapauksessa kurssi kuitenkin mukaan etenemisen seurantaan, koska hyväksiluku on vain kirjaamistapa?

Toinen kysymys samaan aiheeseen liittyen. Suoritin viime kesän työtehtävillä kurssin (aikaväli 15.5.-31.7.), josta sain opintopisteet hyväksilukumerkinnällä. Tätä kurssia ei laskettu edistymisen seurantaan, vaikka itse suoritukseen oikeuttavat toimet oli tehty kesän aikana, eikä kyse näin ollut aiemmin suoritettujen opintojen hyväksiluvusta. Kuuluuko asian mennä näin?

Ystävällisin terveisin,

Ahkera, mutta soveltava opiskelija

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36049
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tutkintoon hyväksiluetut kurssit edistymisen seurannassa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Touko 2020, 10:51

Hei!

Opintojen edistymisen seurannassa huomioidaan kaikki korkeakouluopinnot, jotka olet suorittanut korkeakoulututkinto-opintojen aloittamisen jälkeen.

Myös hyväksi luetut opinnot huomioidaan, jos niiden alkuperäinen suorituspäivä on korkeakoulututkinto-opintojen aloittamisen jälkeen.

Keväällä 2020 tekemäsi 5 op:n hyväksiluettu suoritus on siis mukana opintojen edistymisen seurannassa, koska sen alkuperäinen suorituspäivä on tutkinto-opintojesi aloittamisen jälkeen.

Viime kesän suorituksesta on näillä tiedoilla vaikea sanoa, miksi opintopisteet eivät olleet mukana edistymisen seurannassa. Onko mahdollista, että opintopisteet on merkitty suoritetuiksi vasta 1.8.2019 jälkeiselle ajalle, jolloin ne eivät olleet lukuvuoden 2018 - 2019 opintosuorituksia?

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Opiskelij43210

Re: Tutkintoon hyväksiluetut kurssit edistymisen seurannassa

Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelij43210 » 11 Touko 2020, 20:24

Hei,

hyväksiluettu kurssi on merkitty suoritetuksi kesäkuussa (tämä on siis suorituspäivä). Kelan edistymisen seurantaa koskevissa viesteissä lukee, että hyväksiluvun päivämääräksi on merkitty elokuussa oleva päivämäärä (jolloin kurssi on merkitty opintorekisteriin koulun puolelta ja hyväksiluku virallisesti hyväksytty). Itselleni opintorekisterissä näkyy vaan tuo kesäkuun päivämäärä suorituspäivänä. Samassa Kelan lähettämässä viestissä sanotaan "Hyväksiluettujen opintojen opintopisteitä ei huomioida edistymisen seurannassa", mikä ilmeisesti ei pidä paikkaansa.

Lasketaanko tämä kurssi nyt sitten lukuvuodelle 2019-2020 hyväksilukupäivämäärän mukaan, eikä vuodelle 2018-2019 suorituspäivän mukaan? Kelan viesti antoi alun perin ymmärtää, ettei hyväksiluettuja kursseja ylipäätään laskettaisi.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:36049
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tutkintoon hyväksiluetut kurssit edistymisen seurannassa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Touko 2020, 09:39

Hei Opiskelij43210!

Pääsääntö on se, että kaikki suoritukset huomioidaan, jos ne on tutkinto-opintojen aloituspäivän jälkeen tehtyjä. Myös hyväksiluetut opinnot, kun työ/opiskelu opintopisteitä varten on tehty opintojen aikana, niin kuin tässä tapauksessa on ollut.

Tätä kautta emme pysty katsomaan tietojasi, joten neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä Kelan asiakaspalveluun, jotta asia voidaan selvittää tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi