Kesän opintotuki ja aikataulujen venyminen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
TSK

Kesän opintotuki ja aikataulujen venyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja TSK » 08 Touko 2020, 15:53

Hei,

Opiskelen AMK:ssa ja olen hakenut kesää varten opintotukea. Opiskeluni on tällä hetkellä pitkälti projektiluonteista ja poikkeustila on myös sekoittanut hieman pakkaa, joten tulen nähtävästi saamaan osan tämän kevään ja kesän opintopisteistä vasta elo-syyskuussa. Ennen sitä opintopisteitä puuttuu jonkin verran tämän lukuvuoden (+kesän) minimistä. Onko tämä ok? Milloin opintopisteiden määrä tarkastatetaan opintotuen kannalta? Tulisiko hakea jonkinlaista todistusta koululta, että projektit venyivät nykytilanteen takia? Onko jotain muuta mitä tulisi tietää tai ottaa huomioon?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesän opintotuki ja aikataulujen venyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Touko 2020, 11:01

Hei TSK!

Lukuvuoden 2019 - 2020 opintojen edistymisen seuranta tehdään syksyllä 2020. Opintopisteet huomioidaan ajalta 1.8.2019 - 31.7.2020 ja koko opiskeluajalta.

Jos opinnot eivät ole edistyneet riittävästi, sinulle lähetetään selvityspyyntö lokakuussa 2020. Jos et vastaa selvityspyyntöön, opintotukesi lakkautetaan 1.1.2021 lukien.

Selvityspyyntöön kannattaa siis vastata ja kertoa, miten koronan aiheuttama poikkeustilanne on vaikuttanut opintojesi edistymiseen. Jos sinulla on korkeakoululta jokin todistus/sähköposti tms. asiasta, se kannattaa liittää selvitykseen mukaan. Opintotukea ei lakkauteta, vaikka opinnot eivät ole edistyneet riittävästi, jos tämä johtuu koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta.

Jos kevään tai kesän opintojen suorituspäiväksi kirjataan esimerkiksi elo-syyskuun päivä, sinun kannattaa selvityksessäsi kertoa, mikä osa elo-syyskuulle kirjatuista opinnoista on tehty lukuvuoden 2019 - 2020 aikana.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi