Opintolainahyvitys ja äitiysraha

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
suvisielu

Opintolainahyvitys ja äitiysraha

Lukematon viesti Kirjoittaja suvisielu » 08 Touko 2020, 17:37

Hei.
Asiani koskee opintolainahyvitykseen saatavaa pidennystä. Opiskelen yliopistossa ja saan äitiys- ja vanhempainrahaa lukuvuoden 2020-2021 molemmilla lukukausilla, joten olen ilmeisesti oikeutettu määräajan pidennykseen (yhden lukuvuoden verran). En löytänyt sivuiltanne kuitenkaan tietoa siitä, miten opinnoissa läsnäolo / poissaolo vaikuttaa asiaan. Voiko pidennyksen silti saada, jos olen läsnäoleva yliopistolla ja suoritan noin 20 opintopistettä koko lukuvuoden aikana? Eli onko opinnoissa eteneminen vanhempainrahakaudella este pidennyksen saamiselle?

Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys ja äitiysraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Touko 2020, 11:54

Hei suvisielu!

Opintolainahyvityksen voi saada, jos suorittaa korkeakoulututkinnon määräajassa. Opiskeluaikasi alkaa sen lukukauden alusta, jolloin olet ottanut vastaan ensimmäisen opiskelupaikkasi missä tahansa korkeakoulussa. Opiskeluaika päättyy sen lukukauden viimeiseen päivään, jonka aikana suoritat tutkinnon. Sillä ei ole merkitystä, oletko ollut läsnä- vai poissaolevana opiskelijana.

Tutkinnon suorittamisen määräaikaa voidaan pidentää, koska olet saanut äitiys- ja vanhempainrahaa. Yhden lukukauden aikana vähintään 30 päivää kestänyt etuuden maksukausi pidentää määräaikaa 0,5 lukuvuodella.

Voit arvioida tutkinnon suorittamisen määräajan sekä opintolainahyvityksen määrää Kelan verkkosivuilla olevalla laskurilla https://asiointi.kela.fi/ollaskenta_app ... n?&lang=fi

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi