Opintojen eteneminen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
PirhoKS

Opintojen eteneminen

Lukematon viesti Kirjoittaja PirhoKS » 11 Touko 2020, 09:28

Hei! Kela tarkistaa opintopisteet lokakuussa. Koronan vuoksi opinnot viivästyvät ja esimerkiksi korvaavat essee suoritusmuodot vievät aikaa (tenttitilat kiinni). Pitääkö korona tilanteessa pisteitä saada 45 heinäkuun loppuun saakka? Jos ei, kuinka paljon pisteitä pitää olla, ettei kela ryhdy toimiin sen vuoksi? Riittääkö korona tilanteessa että 45 on kasassa lokakuun alkuun mennessä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintojen eteneminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Touko 2020, 13:13

Hei PirhoKS!

Syksyllä 2020 opintojen edistymistä tarkastellaan 31.7.2020 saakka. Jos opintopisteitä ei ole riittävästi (5 op/tukikuukausi), saat opintojen edistymistä koskevan selvityspyynnön lokakuussa 2020.

Jos et vastaa selvityspyyntöön, opintotukesi lakkautetaan 1.1.2021 lukien. Selvityspyyntöön kannattaa siis vastata, ja kertoa miksi opintosi eivät ole edistyneet riittävästi. Jos opintosi eivät ole edistyneet riittävästi koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi, opintotukeasi ei lakkauteta. Sinun tulee siis vastauksessasi kertoa, miten poikkeustilanne vaikutti juuri sinun opintoihisi.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi