Lisätuki kuukaudet toiseen tutkintoon

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
HKI
Viestit:4
Liittynyt: 02 Marras 2018, 21:21

Lisätuki kuukaudet toiseen tutkintoon

Lukematon viesti Kirjoittaja HKI » 11 Touko 2020, 14:35

Hei. Opiskelen tällä hetkellä kandidaatintutkintoa (180op) yliopistossa ja aloitin tutkintoni 1.9.2019. Pohdin jatkokoulutus mahdollisuuksiani valmistumiseni jälkeen. Valmistun nykyisestä koulutuksestani vuonna 2022 ja haluaisin jatkokouluttautua tämän jälkeen maisterin tutkinnolla tai toisella kandidaatin tutkinnolla. Minulla on kuitenkin yksi kesken jäänyt tutkinto, jonka aloitin 1.8.2014 mutta en opiskellut tutkintoa loppuun.

Kun valmistun nykyisistä opinnoistani, onko minun mahdollista saada enää tukea uusiin opintoihin?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Lisätuki kuukaudet toiseen tutkintoon

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Touko 2020, 10:38

Hei HKI!

Kysymyksestäsi ei käy ilmi kuinka monta tukikuukautta olet käyttänyt yhteensä kaikkiin korkeakouluopintoihisi. Voit saada tukea kaikkiin korkeakouluopintoihisi yhteensä enintään 54 kuukautta. Näistä kuukausista vähennetään korkeakouluopintoihin jo käytetyt tukikuukaudet. Tukea voidaan kuitenkin myöntää enintään uuden tutkinnon enimmäistukiajan verran.
www.kela.fi/opintotukiaika-useita-korkeakouluopintoja

Jos haluat tarkistaa käyttämiesi tukikuukausien määrän, voit olla asiasta yhteydessä Kelan asiakaspalveluun viestillä asiointipalvelun kautta tai puhelimitse www.kela.fi/soita-kelaan

Sinun kannattaa toki selvittää tilanteesi mukaan oikeus muihin etuuksiin. Jos olet työsuhteessa, voisit mahdollisesti saada aikuiskoulutustukea työllisyysrahastosta. Työttömyysetuudella opiskelusta päättää TE-palvelu.

Ystävällisesti
Marika | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi