Kesän opintotuki, tarvitaanko lisäopintoja?

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Koronakausi

Kesän opintotuki, tarvitaanko lisäopintoja?

Lukematon viesti Kirjoittaja Koronakausi » 11 Touko 2020, 15:27

Hei, harkitsen opintorahan hakemista myös kesäkuukausilta ja olen epävarma siitä miten asiassa tulisi menetellä niin että en myöhemmin joudu ongelmiin takaisinperinnän kanssa.

Opintoni yliopistossa ovat edistyneet hyvin ja lukuvuodelta on tulossa 60 opintopistettä. Kun tukikuukauden edellytyksenä on 5 op kuukautta kohti niin tarkoittaako tämä että voin hakea myös kesäkuukausille tukea kunhan tukikuukausia on vielä tarpeeksi käytettävissä? 9 kuukauden opintotuesta tulisi vain 45 op edistymisvaatimus eli hyvin menestynyt yhden vuoden opiskelu näyttäisi kattavan enemmän kuin sen vuoden kiintiön.

Eli, voinko siis käytännössä suoraan vain hakea opintotukea kesäkuukausille vai edellytetäänkö minulta vielä erillistä lisäopiskelua jossa pitäisi saada 5 op kultakin kesäkuukaudelta?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesän opintotuki, tarvitaanko lisäopintoja?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Touko 2020, 14:42

Hei Koronakausi!

Korkeakouluopiskelijalla opintotuki voidaan kesäajalle myöntää hakemuksen mukaisesti. Sinun ei tarvitse antaa selvitystä siitä suoritatko kesällä opintoja.

Edistymisen seuranta tehdään aina lukuvuosittain. Huomioithan, että lukuvuosi on 1.8.-31.7. Opintojen kertymistä ei seurata kuukausitasolla. Jos opintosuorituksia on kertynyt 5 opintopistettä tukikuukautta kohti, edistyminen on riittävää. 60 opintopisteellä tukea voisi nostaa koko lukuvuodelta.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi