Aikuiskoulutustuki

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vanhempi opiskelija

Aikuiskoulutustuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vanhempi opiskelija » 12 Touko 2020, 17:34

Hei!

Olen kahden vuoden opintovapaalla työpaikaltani. Syksyllä aloitin yliopistossa opiskelun tarkoituksenani alanvaihto. Aikuiskoulutustukea nostan toukokuun loppuun asti ja kesän jälkeen taas syyskuusta lähtien. Voinko hakea opintotukea kesäkuukausien ajalle, koska en ilmeisesti saa hakemiani kesätyöpaikkoja? Jos en pääse kesätyöhön, aion jatkaa opiskelua kesän aikana. Vanhaan työpaikkaan ei ole tarkoitus palata. Kesä- ja heinäkuussa saan vanhasta työpaikastani vanhoja lomapalkkoja tililleni. Onko siitä haittaa opintotuen suhteen?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Aikuiskoulutustuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Touko 2020, 14:23

Hei Vanhempi opiskelija!

Voit hakea opintotukea kesäkuukausille, jos opiskelet ja sinulla on tukikuukausia jäljellä. Korkeakouluopinnoissa tukikuukausilla on tosiaan enimmäismäärä.

Opintotuessa tuloja seurataan kalenterivuoden ajalta. Vuosituloraja määräytyy sen mukaan kuinka monta tukikuukautta nostat. Tuloihin huomioidaan siis koko kalenterivuoden tulot vaikka et ole saanut koko vuoden aikana opintotukea. Vuositulorajataulukon löydät osoitteesta www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi