Kesäopintotuki ja opinnäytetyön tekeminen

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
graduttaa

Kesäopintotuki ja opinnäytetyön tekeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja graduttaa » 13 Touko 2020, 10:18

Moi!
En saanut tulevalle kesälle kesätöitä, joten ajattelin tehdä kesällä 40 op laajuista opinnäytetyötä ja hakea kesälle kesäopintotukea. Koska aloitan opinnäytetyön tekemisen vasta nyt, todennäköisesti se valmistuu syksyllä tai vuodenvaihteessa. Opintopisteet tältä kesältä tulisivat rekisteriin siis vasta myöhemmin. Miten tämä vaikuttaa opiskelun edistymisen seurantaan? Tältä lukuvuodelta kesä mukaan lukien minulle tulee rekisteriin vain 45 op, siis alle 5op/tukikuukausi, koska nuo opinnäytetyön opintopisteet eivät ehdi tälle lukuvuodelle, vaikka teenkin sitä kesän aikana.

Toinen kysymykseni koskee aikaisempien lukuvuosien opintopisteiden vaikutusta opiskelun edistymisen seurantaan. Vaikka tältä lukuvuodelta minulle tulee vain 45op, aikaisemmilta kolmelta opiskeluvuodeltani olen saanut yht. 197 op. Näinä vuosina en ole nostanut opintotukea kesällä, eli opintoja näiltä vuosilta on tullut n. 7,3 op/tukikuukausi. Nämä opinnot ovat kandidaatin tutkinnostani, mutta voidaanko niitä ottaa huomioon myös nyt maisterin tutkintoni edistymisessä? Eli jos saan tältä lukuvuodelta alle 5 op/tukikuukausi, mutta yhteensä neljän vuoden opiskeluistani n. 6,2 op/tukikuukausi, katsotaanko opinnot riittävästi edistyneiksi? En haluaisi joutua palauttamaan tukia tämän kesän opintotuen takia.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31957
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesäopintotuki ja opinnäytetyön tekeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Touko 2020, 08:39

Hei graduttaa!

Lokakuussa tehtävässä edistymisen seurannassa katsotaan nyt kuluvan lukuvuoden ja koko opiskeluajan edistyminen. Jos sinulla on opintopisteitä riittävästi koko opiskeluajalla, olet todennäköisesti edistynyt tarpeeksi. Jos kuitenkin jostain syystä saat edistymisen seurannan kirjeen, voit antaa selvityksen kesällä tehtävästä gradusta. Pyydä oppilaitokselta todistus monenko opintopisteen edestä olet tehnyt gradua 31.7.2020 mennessä. Nämä opintopisteet voidaan huomioida edistymisen seurannassa vaikka rekisterissä ei olisi vielä merkintää gradun tekemisestä.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi