Opintolainahyvitys

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
mitaihmetta1
Viestit:1
Liittynyt: 28 Touko 2020, 10:35

Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja mitaihmetta1 » 28 Touko 2020, 10:50

Hei!

Voiko opintolainahyvityksen käyttää vasta maisteriksi valmistuessa? Vai täytyykö se käyttää kun valmistuu kandiksi, jos kandiin on nostanut opintolainaa? Mitä siis tarkoittaa ensimmäinen tutkinto? Olen siis opiskelemassa kandidaatin- ja maisterin tutkintoa yliopistossa.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32003
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Touko 2020, 09:37

Hei mitaihmetta1!

Opintolainahyvitystä voi tosiaan saada vain ensimmäisestä suorittamastasi tutkinnosta. Kuitenkin kun suoritat yliopistossa alemman ja ylemmän korkeakoulututkinnon, voit itse päättää, haetko hyvitystä alempaan vai käytätkö sen vasta sitten, kun suoritat ylemmän korkeakoulututkinnon.

Tutkinnon suorittamisen määräaika määräytyy tutkintosi laajuudeen mukaan eli esimerkiksi alempi + ylempi korkeakoulu ja niiden laajuus yhteensä.

Tarkemmin määräajasta sekä muuten lisää aiheesta voit lukea osoitteessa:
www.kela.fi/opintolainahyvitys

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
toinenkysyja

Re: Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja toinenkysyja » 02 Kesä 2020, 02:35

Jos ei ottanut alempi + ylempi tutkinto-ohjelmassa ensimmäisen ja toisen vuoden aikana opintolainaa, otetaanko kolmantena kandivuotena otettu opintolaina huomioon, neljännen ja viidennen vuoden opintolainojen kera, kun hakee opintolainahyvitystä maisterin tutkinnon perusteella?

Jos ei, niin entä jos hakee tämän kolmannen vuoden opintolainan vasta kolmannen vuoden kesällä kun on siirtynyt maisteriopiskelijaksi?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32003
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 02 Kesä 2020, 15:28

Hei toinenkysyja!

Opintolainahyvitystä laskettaessa huomioidaan laskennassa kaikki korkeakouluopintojen aikana nostetut lainat. Huomio myös, että tutkinnon laajuus määrittää huomioitavan enimmäislainamäärän. Todellinen nostettu laina voi olla suurempi. Lisätietoa löytyy sivuiltamme: www.kela.fi/opintolainahyvitys-maara-ja-maksaminen

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi