KoronaVeiKesatyon

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Kandiopiskelija97

KoronaVeiKesatyon

Lukematon viesti Kirjoittaja Kandiopiskelija97 » 28 Kesä 2020, 12:55

Hei!
Aloitan kolmatta vuotta yliopistossa. Tarkoitukseni oli olla kesän töissä, niin opintotukikuukausia olisi riittänyt toukokuun loppuun ensi vuonna. Korona vei kesätyöt ja nyt opintotukikuukaudet loppuvat vuodenvaihteen jälkeen. Olin opiskelija viime kesänäkin. Onko minun pakko pitkittää kandiopintoja ja etsiä töitä opiskelujen oheen? Vai onko korona-aika pidentänyt tukikuukausien määrää? Toimeentulotukikin olisi ilmeisesti yksi vaihtoehto, koska elelen täysin opintotuen varassa. Miten on, saako koronan takia ylimääräisiä tukikuukausia? Asia stressaa kovasti, koska haluaisin pysyä muiden opiskelijoiden tahdissa ja saada opinnot tehtyä viidessä vuodessa. Mutta rahatta ei pärjää.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32361
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: KoronaVeiKesatyon

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Kesä 2020, 07:16

Hei

Korkeakouluopiskelija voi saada opintotukiajan pidennyksen, jos opinnot ovat viivästyneet hyväksyttävästä syystä:
https://www.kela.fi/opintotukiaika-tukiajan-pidennys

Kesätöiden peruuntuminen ei ole hyväksyttävä syy.

Pidennys voidaan myöntää, jos koronaepidemia on vaikuttanut opintojen suorittamiseen. Se voi tarkoittaa sitä, että opintoja ei ole järjestetty tai että et ole voinut suorittaa opintoja koronaepidemian aiheuttaman syyn vuoksi. Selvitä opintojen viivästymisen syyt hakemuksessasi.

Tukiajan pidennystä haetaan opintotuen muutosilmoituksella. Valitse verkossa Ilmoitan muusta muutoksesta tai haen lisätukea > Jatko- tai lisätukihakemus.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi