Ylemmän korkeakoulututkinnon opintotuki

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Moiccu12

Ylemmän korkeakoulututkinnon opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Moiccu12 » 27 Heinä 2020, 14:43

Hei!

Suoritin alemman korkeakoulututkinnon loppuun vasta kun siihen myönnetyt enimmäistukikuukaudet olivat loppuneet ja jatkoin suoraan ylempään korkeakoulututkintoon nyt heinäkuussa. Opintotuki oli myönnetty koko opintojen ajaksi mutta nythän sitä täytyy hakea uudestaan, koska alempaan tutkintoon myönnetyt tukikuukaudet loppuivat ennen valmistumista. Asiointipalvelussa lukee että olen käyttänyt 32 tukikuukautta ja viimeisessä päätöksessä lukee että 2016 aloittaneilla tukea voi saada sekä alempaan että ylempään tutkintoon max 50, josta alempaan käytetyt kuukaudet vähennetään. Eikö minun pitäisikin saada silloin 18 tukikuukautta ylempää korkeakoulututkintoa varten? Asiointipalvelussa ei lue käytettävissä olevien kuukausien määrää ilmeisesti siksi, että voimassaolevaa myöntöpäätöstä ei nyt ole.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32840
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Ylemmän korkeakoulututkinnon opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Heinä 2020, 15:03

Hei Moiccu12!

Kelan asiointipalvelussa käytettävissä olevat tukikuukaudet näkyvät viimeisimmän opintotukipäätöksen mukaisina. Jos et ole vielä saanut opintotukipäätöstä ylempään korkeakoulututkintoon, asiointipalvelussa näkyy alemman korkeakoulututkinnon tukiaika.

Jos edellisessä päätöksessä on kerrottu, että alemman ja ylemmän yhteenlaskettu tukiaika on 50 kk ja olet käyttänyt 32 kk alempaan tutkintoon, voit saada ylempään tutkintoon jäljellä olevat 18 kk.

Hae opintotuki ylempään tutkintoon esimerkiksi Kelan asiointipalvelussa. Opintotuki voidaan myöntää alemman tutkinnon suorittamiskuukautta seuraavan kuukauden alusta. Jos esimerkiksi valmistuit heinäkuussa, opintotuki voidaan myöntää 1.8. lukien. Opintotuki voidaan kuitenkin myöntää aikaisintaan sen kuukauden alusta, jona hakemus on saapunut Kelaan.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi