AMK valmis, nyt yliopisto -> saanko opintotukea?

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
konnamuori
Viestit:2
Liittynyt: 29 Loka 2020, 09:42

AMK valmis, nyt yliopisto -> saanko opintotukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja konnamuori » 29 Loka 2020, 09:52

Hei!

Olen valmistunut sairaanhoitajaksi vuoden 2018 lopussa. Sain muistaakseni tukea kaikilta lukukausilta ns. normaalisti, lisäksi nostin tukea myös yhden kesän ajan (3 kk). Jatkoin opiskelujani nyt yliopistossa Hoitotieteen parissa. Ensimmäinen vuosi tehdään kandia, ja sitten opinnot jatkuvat maisteriksi. Kysymykseni kuuluu: voinko saada opintotukea? Voisinko saada opintotukea samaan aikaan, kun saan kotihoidon tukea alle 3-vuotiaasta lapsesta?

Kiitos vastauksista!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33397
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: AMK valmis, nyt yliopisto -> saanko opintotukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 30 Loka 2020, 09:43

Hei konnamuori!

Uusiin korkeakouluopintoihin tukiaika on 54 kuukautta, josta vähennetään aikaisempiin korkeakouluopintoihisi käyttämät tukikuukaudet. Opintotukea, eli opintorahaa ja lainatakausta, voidaan myöntää niin monelle kuukaudelle, kuin sinulla on tukikuukausia jäljellä.

Voit tarkistaa aiemmin käyttämiesi tukikuukausien määrän Kelan asiointipalvelusta kohdasta Opintotuki - Tukikuukaudet - Tukiaika. Jos opintotuen maksamisesta on jo kulunut aikaa, tukikuukausitiedot eivät enää näy asiointipalvelussa. Halutessasi voit soittaa Kelaan tai lähettää asiointipalvelun kautta viestin ja kysäistä montako tukikuukautta olet aiemmin käyttänyt.

Opintotukea ja kotihoidon tukea voi saada samaan aikaan. Huomioitavaa on, että kotihoidon tuki on tuloa opintotuen tulovalvonnassa. Omien tulojen vaikutuksesta on kerrottu sivuillamme: www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi