Opintopisteet ja opintotuki

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
haisulikissamoikkuvaan

Opintopisteet ja opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja haisulikissamoikkuvaan » 29 Loka 2020, 16:25

Miten asia menee? Jos teen korkeakoulussa kursse kevään aikana vaikka 45, ja syksyllä vai 15 tai 20, saanko silti 9 kuukaudelta opintotukea? Eli pitääkö opintokursseja tasoittaa vai voiko niitä suorittaa näin, ja saada silti opintorahaa kaikilta yhdeksältä opintokuukaudelta?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33397
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintopisteet ja opintotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 30 Loka 2020, 15:06

Hei haisulikissamoikkuvaan!

Korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymisen seuranta tehdään vuosittain lokakuussa. Kela selvittää opintotukitietojesi ja opintosuoritusrekisterin tietojen perusteella, ovatko opintosi edistyneet riittävästi.

Edistymisen seuranta koskee koko edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.), eikä yksittäisten kuukausien opintoja valvota. Opintosi ovat edistyneet riittävästi, jos olet edeltävän lukuvuoden aikana suorittanut opintoja keskimäärin vähintään 5,0 opintopistettä tukikuukautta kohti.

Jos et ole suorittanut tukikuukautta kohti vähintään 5 opintopistettä edeltävänä lukuvuotena, niin riittää, jos olet kuitenkin koko opiskeluaikana suorittanut opintoja vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti. Vähimmäissuoritusvaatimus on myös hyvä muistaa eli jokaisen lukuvuoden aikana tulee suorittaa vähintään 20 opintopistettä (vähimmäissuoritusvaatimus). Vähimmäissuoritusvaatimus ei kuitenkaan koske kevätlukukaudella (1.1. – 31.7.) alkavan koulutuksen ensimmäistä lukuvuotta eikä myöskään sitä lukuvuotta, jonka aikana olet suorittanut korkeakoulututkinnon.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi