MIten suhtautuvat vanha ja uusi korkeakoulututkinto

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
tutkinto ajatuksissain

MIten suhtautuvat vanha ja uusi korkeakoulututkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja tutkinto ajatuksissain » 09 Huhti 2021, 11:48

Olen akateeminen työtön, valmistunut kymmeniä vuosia sitten maisteriksi. Haluaisin kouluttautua korkeakoulussa uudelle alalle, esim. alempi korkeakoulututkintokin (3,5v) riittäisi, mutta huolenani on opintojen rahoitus. Koska en ole työsuhteessa, en voi hakea aikuiskoulutustukea. Omaehtoinen opiskelu työmarkkinatuellakin on harkinnanvaraista ja jos se hyväksyttäisiin, niin tuki on enintään 2 vuodeksi.

Voinko saada korkeakoulu-opiskelijan opintotukea?
Vai onko korkeakoulu-opiskelijan opintotuki mahdollisuus ikuisesti lakannut ammoisen 90-luvun alussa suorittamani tutkinnon takia?

Opiskelujahaluja on, vaan ei taloudellisia edellytyksiä ilman tukia.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35286
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: MIten suhtautuvat vanha ja uusi korkeakoulututkinto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Huhti 2021, 07:46

Hei tutkinto ajatuksissain!

Kertomiesi tietojen perusteella näyttää sille, että sinulle voitaisiin myöntää opintotukea uusiin korkeakouluopintoihin.

Jos olet suorittanut korkeakoulututkinnon ennen 1.7.1992 tai saanut opintotukea korkeakouluopintoihin vähintään seitsemäksi opintovuodeksi, voit saada uusiin korkeakouluopintoihin opintotukea enintään 27 kuukaudeksi.

Jos olet suorittanut korkeakoulututkinnon 1.7.1992 jälkeen, sinulla on käytettävissä uusiin korkeakouluopintoihin 54 tukikuukautta, josta vähennetään 1.6.1992 alkaen käyttämäsi korkeakoulutukikuukaudet.

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi