Opintotuki/aikuiskoulutustuki/yrittäjyys

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Hanna81

Opintotuki/aikuiskoulutustuki/yrittäjyys

Lukematon viesti Kirjoittaja Hanna81 » 10 Huhti 2021, 15:49

Olen yrittäjä, teen töitä toiminimellä. Olen hakenut maisteriopintoihin opiskelemaan ja jos pääsen opiskelemaan, niin mahdolliset tuet mietityttää. Mitä eroa on opintotuella ja aikuiskoulutustuella? Jos haen esim. aikuiskoulutustukea ja edellisen verovuoden YEL vaikuttaa siihen, niin eikö ole niin, että tulojen pitää tippua kolmanneksen, jotta voi saada aikuiskoulutustukea? Entäpä kun viime vuosi oli korona pandemia vuosi, jonka takia tulot tippuivat normaali vuodesta todella todella paljon, tuntuisi epäreilulta käyttää viime vuotta vertailukohteena sille, että saa tienata vain kolmanneksen edellisestä verovuodesta, onko tähän jotakin poikkeusta normimenettelyistä juurikin koronan vuoksi? Minulla siis tavoitteena tehdä töitä osa-aikaisesti opiskelujen ohella, mutta huomattavasti vähemmän kuin normaalisti.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki/aikuiskoulutustuki/yrittäjyys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Huhti 2021, 08:23

Hei Hanna81!

Kela myöntää opintotukea ja Työllisyysrahasto myöntää aikuiskoulutustukea. Tällä palstalla emme siis voi vastata aikuiskoulutustukea koskeviin kysymyksiin. Löydät aikuiskoulutustuesta tietoa Työllisyysrahaston verkkosivuilta
https://www.tyollisyysrahasto.fi/yritta ... 0-jalkeen/

Opintotuesta löydät lisätietoja Kelan verkkosivuilta https://www.kela.fi/opintotuki

Ystävällisin terveisin
Else | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi