Tulot jäänyt ilmoittamatta

Valvoja: Kela | perintä

Kirjoittaja Ametisti 12 Elo 2017, 15:28
Hei. Olen huomannut että minulta on jäänyt ilmoittamatta tuloja. Olen 2016 vuonna tienannut yhteensä 200 euroa joita en ole ilmoittanut kelalle. Olen silloin saanut työmarkkinatukea työn aikana. En ole aiemmin ollut palkkatöissä.työpäiviä on ollut vuoden aikana muistaakseni neljä. Mitä teen nyt? Joudunko vankilaan petoksesta?
Kirjoittaja Kela | perintä 14 Elo 2017, 15:34
Hei Ametisti!

Harmillista kuulla, että asia on vaivannut mieltäsi kovasti. Hyvä kun käännyit Kysy Kelasta-palstan puoleen tarkistamaan asiaa.

Jos olet tienannut 200 euroa palkkatuloja vuoden 2016 aikana, ei sillä ole vaikutusta työttömyysetuuden määrään. Sinulle ei tule myöskään mitään seuraamuksia tulojen ilmoittamatta jättämisestä, koska palkkatulot ovat jääneet pieniksi.

Sovitellun työttömyysetuuden suojaosa on 300 euroa. Tämän verran voit siis tienata bruttona kuukaudessa ilman, että ansiot vähentävät työttömyysetuuden määrää. Voit lukea tulojen vaikutuksesta etuuteen ja niiden ilmoittamisesta lisää osoitteessa: http://www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus.

Ilmoitathan jatkossa työttömyysaikana saamistasi tuloista ja muista muutoksista ajoissa Kelaan, vaikka tulot jäisivät alle suojaosan.

Hyvää syksyä toivottaa
Karoliina | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Lawetorder 14 Elo 2017, 21:25
Ametisti kirjoitti:Olen mielenterveyskuntoutuja ja asia on ruvennut vaivaamaan senjälkeen kun huomasin asian. Vaikuttaa jo uniini. Olisi kiva saada pikainen vastaus.
Heh, ******* se on pienikin, ollos huoletta, poikas valveil on.

Kuten jo kelakaroliina ilmaisi, niin pieni , kokonaista 300€ tulo ei hetkauta vaikket ilmoita, mutta jos olisi ollut, 300, 01, niin linnassa istuisit petoksesta, jämpti on näin.
Kirjoittaja Kela | perintä 15 Elo 2017, 12:56
Hei Lawetorder!

Kuten Karoliina jo vastasikin, työttömyyden aikana saaduista tuloista ja muista muutoksista kannattaa ilmoittaa Kelaan heti kun se on mahdollista, jotta niiden vaikutus maksettaviin etuuksiin voidaan selvittää.

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Liikaamaksettu 15 Loka 2017, 00:02
Hei,

Olen saanut toimeentulotuen kahdelta kuukaudelta täytenä ja asumistuen kolmelta, mutta jätin ilmoittamatta olleeni töissä ja saavani palkkatuloja. Jos ilmoitan 2kk jälkikäteen saaneeni kyseessä olevina kuukausina palkkatuloa, niin eteneekö asia automaattisesti silti poliisitutkintaan?

Kiitos.
Kirjoittaja Kela | perintä 16 Loka 2017, 08:33
Hei Liikaamaksettu,

kuten yllä Maarit ohjeistaa, tulee palkkatuloista ilmoittaa Kelalle heti kun on mahdollista. Tämän perusteella selvitetään tulojen vaikutus jo maksettuihin etuuksiin. Jos oikeutta etuuksiin ei ole ollut, peritään ne takaisin. Samalla tutkitaan mistä syystä etuutta on maksettu liikaa. Jos on syytä epäillä, että liikamaksuun liittyy etuuden hakijan väärinkäytös, Kela käynnistää väärinkäytöksen selvittämisen.

Terveisin
Karoliina | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa