Vapaaehtoinen takaisinmaksu

Kysy maksujärjestelyistä sopimisesta. Millaiset osamaksujärjestelyt ovat mahdollisia? Miten voi välttää ulosottoperinnän?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
velkaaon

Vapaaehtoinen takaisinmaksu

Lukematon viesti Kirjoittaja velkaaon » 10 Loka 2018, 14:08

Hei,

voiko etuuden takaisinperintää maksaa vapaaehtoisesti ilman maksusuunnitelmaa omien sivujen tili- ja viitetietojen perusteella osissa. Olen ehdottanut takaisinmaksua, mutta Perintäkeskus ei tähän suostunut, koska takaisinmaksu etuudestani aiheuttaisi oikeuden toimeentulotukeen. Tämä oli vähän hauska syy, koska haluaisin maksaa etuutta edes vähän takaisin ja tähän ei suostuttu em. syystä.

Avatar
Kela | perintä
Viestit:415
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Vapaaehtoinen takaisinmaksu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 12 Loka 2018, 09:04

Hei velkaaon,

Jos velan maksamisesta osissa ei ole erikseen sovittu, eivät vapaaehtoiset maksusuoritukset keskeytä perintätoimien etenemistä. Eli velka siirtyy ulosottoon, jos velkaa ei ole maksettu kokonaisuudessaan määräaikaan mennessä. Etuuden takaisinperinnästä lähetetään kaksi maksukehotusta ennen velan siirtymistä ulosottoon.

Kuittaaminen toisesta etuudesta ei ole mahdollista, jos asiakas saa perustoimeentulotukea tai kuittaus aiheuttaisi tarpeen toimeentulotuelle. Jos asiakkaalla on jo muuta velkaa ulosotossa, ei voida sopia myöskään osamaksusuunnitelmasta.

Vaikka velkaan ei voitaisikaan sopia osamaksusuunnitelmaa, voi velkaa silti lyhentää maksamalla vapaaehtoisia suorituksia Kelaan niin kauan kuin velka ei ole ehtinyt siirtyä ulosottoon. Voit vielä varmistaa, onko osamaksusuunnitelman tekeminen mahdollista tilanteessasi soittamalla Kelan Perintäkeskukseen, numerossa 020 634 4940 palvellaan arkisin klo 9-16.

Ystävällisin terveisin
Hilla | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi