Opintotuen takaisinperintä, mitkä liitteet?

Kysy maksujärjestelyistä sopimisesta. Millaiset osamaksujärjestelyt ovat mahdollisia? Miten voi välttää ulosottoperinnän?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Nimeton

Opintotuen takaisinperintä, mitkä liitteet?

Lukematon viesti Kirjoittaja Nimeton » 25 Huhti 2019, 06:57

Hei!
Haluaisin etukäteen valmistautua mahdollisesta opintotuen takaisinperinnästä eli haluan kerätä tarvittavat liitteet jo itselleni, koska epäilen niiden saatavuutta vuoden päästä.
Mitä liitteitä takaisinperinnässä pyydetään?

Avatar
Kela | perintä
Viestit:588
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Opintotuen takaisinperintä, mitkä liitteet?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 25 Huhti 2019, 07:32

Hei Nimeton,

Ilmeisesti viittaat kysymykselläsi opintotuen takaisinperintään tulorajan ylittymisen vuoksi. Ensi vuonna peritään vuoden 2018 aikana liikaa maksettuja opintotukia takaisin. Jos opinnot on aloittanut, on valmistunut opinnoista tai enimmäistukiaika on päättynyt, kannattaa päätösehdotuksen saatuaan tehdä uudelleenkäsittelypyyntö.

Pyynnön liitteeksi tarvitaan oppilaitoksen hyväksymis- tai valmistumistodistus, näin saat selvitettyä opintojen alkamisajankohdan tai päättymisajankohdan. Lisäksi tarvitaan todistukset opiskeluajan ulkopuolella saaduista tuloista, esimerkiksi palkkakuitit ja todistukset muista tuloista.

Jos huomaat tulorajan ylittyvän opiskeluaikana hankittujen tulojen osalta, vuonna 2018 maksettua opintotukea ehtii palauttamaan vapaaehtoisesti takaisin 31.5.2019 saakka. Lisätietoa tulojen vaikutuksesta opintotukeen löytyy Kelan sivuilta https://www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot

Ystävällisin terveisin
Hilla | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi