Asumistuen perintä

Kysy maksujärjestelyistä sopimisesta. Millaiset osamaksujärjestelyt ovat mahdollisia? Miten voi välttää ulosottoperinnän?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Vieras

Asumistuen perintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 09 Touko 2019, 17:35

Hei!

En ole varma, olenko mahdollisesti saanut viime kesänä muutamalta kuukaudelta asumistuen, vaikka tulojen puolesta näin ei välttämättä olisi pitänyt tapahtua. Miten voisin varmistaa asian? Kannattaako minun varmuuden vuoksi palauttaa asumistuki parilta kuukaudelta vai odottaa mahdollista takaisinperintää syksyllä? Mikäli niitä tulee syksyllä maksettavaksi, pitääkö minun maksaa vain saadut tuet vai tuleeko siihen jotain lisämaksua?

Avatar
Kela | perintä
Viestit:560
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Asumistuen perintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 13 Touko 2019, 13:36

Hei!

Löydät tiedot sinulle maksetuista etuuksista Kelan asiointipalvelun kautta. Mene sen etuuden kohtaan, jota haluat katsoa ja klikkaa sanaa Maksut. Asiointisivujen kautta näkyy kolme edellistä vuotta.

Jos sinusta tuntuu, että sinun tulisi palauttaa joitakin etuuksia takaisin Kelaan, ota yhteyttä Kelan neuvontaan joko asiointipalvelun kautta lähettämällä viestiä tai soittamalla Kelan puhelinpalveluun.

Jos sinulle tulee takaisinperintää, voit maksaa perinnän osamaksuna. Kelan perintäkeskus ei peri takaisinperintään osamaksulisiä eikä muita kuluja.

Ystävällisesti
Rhea | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi