Tulojen nousu, asumistuen takaisiperintä

Kysy maksujärjestelyistä sopimisesta. Millaiset osamaksujärjestelyt ovat mahdollisia? Miten voi välttää ulosottoperinnän?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
ptkk
Viestit:2
Liittynyt: 31 Heinä 2019, 10:12

Tulojen nousu, asumistuen takaisiperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja ptkk » 31 Heinä 2019, 10:18

Hei,

tuloni nousivat yllättäen kesän ajaksi ja pysäytyin asumistuen maksamisen, sillä en osannut etukäteen arvioida tulojen tarkkaa määrää enkä halunnut hurjia liikamaksuja. Yhdeltä kuukaudelta ehti kuitenkin tulla asumistuen maksu, josta tuli myös ilmoitus että peritään takaisin. (Tarkempaa laskua/aikataulua ei ole vielä saapunut.)

Miten minun kannattaisi nyt toimia: jos tuloni ovat vielä parin kuukauden ajan "koholla" (olisin kuitenkin näilläkin tuloilla ilmeisesti oikeutettu n. 50e/kk asumistukeen), mutta sen jälkeen syksystä alkaen tasaisesti matalammat, niin kannattaako minun tehdä uusi asumistukihakemus vasta syksyllä vai jo nyt? Ja jos nyt, niin miten ilmoitan tuloni siinä tapauksessa? Vaikuttaako tämä jotenkin siihen, paljonko ja millä tahdilla asumistukea peritään takaisin?

Avatar
Kela | perintä
Viestit:547
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Tulojen nousu, asumistuen takaisiperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 01 Elo 2019, 07:33

Hei ptkk,

Tuntematta elämäntilannettasi tarkemmin siirsin vastauksesi Asumistuki-osioon Kysy lapsiperheiden etuuksista -palstalle. Pääset kysymykseesi tästä.

Ystävällisin terveisin
Hilla | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi