Asumistuella opintotuen takaisinperinnän kuittaaminen

Kysy maksujärjestelyistä sopimisesta. Millaiset osamaksujärjestelyt ovat mahdollisia? Miten voi välttää ulosottoperinnän?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Multiteppi
Viestit:6
Liittynyt: 20 Elo 2016, 19:26

Asumistuella opintotuen takaisinperinnän kuittaaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Multiteppi » 29 Touko 2020, 20:48

Hei.

Sain päätöksen, jossa minulta peritään opintotukea takaisin 1254 euroa opintojen riittämättömän edistymisen takia. Samaan aikaan minulle maksetaan asumistukea 140,99 euroa kuussa. Lähetin jo viestiä jossa ehdotin perittävän kuittaamista asumistuella, mutta haluaisinkin kysyä tässä, että onko todennäköistä että tämä onnistuu? Ja jos tuo onnistuu, niin voinko jossain vaiheessa sitten vaan maksaa jäljellä olevan summan pois, koska tuon summan kuittaamiseen pelkällä asumistuella menee noin 9 kuukautta.

T. Multiteppi ja hyvää kesää

Avatar
Kela | perintä
Viestit:547
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Asumistuella opintotuen takaisinperinnän kuittaaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 01 Kesä 2020, 08:45

Hei Multiteppi!

Maksusuunnitelmaa voi ehdottaa juuri mainitsemallasi tavalla lähettämällä viestin asiointipalvelun kautta. Kun lähettämäsi viesti on käsitelty, saat vastauksen viestiisi. Jos Kelan vastaus tuntuu viipyvän, voit tehdä maksusuunnitelman myös asiointipalvelussa kohdassa Hakemukset ja ilmoitukset, Perinnän maksusuunnitelma.

Takaisinperinnän kuittaus Kelan etuudesta yleensä onnistuu. Kuittaus Kelan etuudesta ei ole mahdollista, jos saat perustoimeentulotukea, koska perustoimeentulotuki estää kuittauksen.

Voit maksaa takaisinperinnän pois koska vain. Näet takaisinperittävän määrän asiointisivuillasi kohdassa Perintä. Kuittaus Kelan etuudesta päättyy automaattisesti, kun koko takaisinperintä on maksettu loppuun.

Kiitos samoin, hyvää kesää!
Rhea | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi