Petos

Miten kuukausittain erääntyvää elatusapua pitää maksaa ja elatusapuvelkaa lyhentää? Mistä maksuista voi saada maksuvapautuksen?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Petonen

Petos

Lukematon viesti Kirjoittaja Petonen » 11 Kesä 2018, 05:42

Minulla on vahva epäily kelaan kohdistuvasta, vuosia jatkuneesta petoksesta. Nainen on nostanut perättömästi elatustukea kelasta ja asunut silti yhdessä miehen (lasten isän) kanssa. Nainen ei tietenkään ole yhdessä asuessa mieheltä rahoja vaatinut. Nyt kun he ovat oikeasti eronneet, nainen yrittää kostotoimena vaatia mieheltä vuosien varrella "rästiin" jääneitä elatusmaksuja, useiden tuhansien edestä. Onko tämä siis ihan laillinen tapa toimia vai onko tämä elatustuen saaja syyllistynyt petokseen kun on nostanut vuosikaudet tukea joka ei hänelle kuulu? Minun ymmärtääkseni on.
Lisäksi elatustukea voi käsittääkseni saada takautuvasti kolmelta kuukaudelta. Kuinka tältä toiselta vanhemmalta voidaan silti periä sitäkin vanhempia "velkoja"?
Haluan todella tietää onko tämä Kelan kusettaminen näin helppoa.
Kyseinen edunsaaja ei ole eläessään tehnyt päivääkään töitä joten hän surffaa meidän muiden veronmaksajien rahoilla jo valmiiksi. Tämä ymmärrettävästi keljuttaa työssäkäyvää ihmistä.

Avatar
Kela | perintä
Viestit:450
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Petos

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 11 Kesä 2018, 10:17

Hei Petonen,

kysymyksesi liittyy vahvasti elatustukeen sekä sen myöntämiseen. Siirsin kysymyksesi vastattavaksi Kysy Kelasta / Kysy lapsiperheiden etuuksista / Elatustuki -palstaosioon. Pääset kysymykseesi suoraan täältä.

Kela perii elatusapua elatusvelvolliselta voimassa olevan vahvistetun elatussopimuksen tai tuomioistuimen päätöksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Karoliina | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi