Opintolainan vapaakuukaudet?

Valvoja: Kela | perintä

Kirjoittaja Mushroom 15 Elo 2018, 12:51
Ulosotosta on mahdollisuus hakea vapaakuukautta pari kertaa vuodessa perustellusta syystä jos velkoja on muutoin lyhennetty säännöllisesti.

Jos opintolaina on KELAlla ja siitä on olemassa kuukausittainen maksusuunnitelma jota noudatettu pitkään niin voiko tästä ohjelmasta anoa vapaakuukausia perustellusta syystä.

Tulona on pieni työkyvyttömyyseläke josta osa menee ulosottoon ja loppuosalla on vielä lyhnnetty opintolainaa KELA:lle säännöllisesti. Välillä vain tulee elämässä yllätyksiä ja joutuu esimerkiksi maksamaan kodin korjauskuluja tms. ja silloin tuki ei tahdo riittää.
Kirjoittaja Kela | perintä 15 Elo 2018, 13:15
Hei Mushroom!
Asiakkaan tulee ottaa yhteyttä Perintäkeskukseen ennen eräpäivää, jos tietää, että ei pysty maksamaan sovittua maksuerää ja hän haluaa neuvotella muutoksista maksuohjelmaan.

Ystävällisin terveisin

Airi | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja eikiitos 24 Loka 2018, 12:19
Minulla on opintolainaa ja opiskelen edelleen. Joudun aloittamaan opintolainan takaisinmaksun, vaikka opintoni ovat kesken. En saa opintotukea vaan opiskelen työttömyyspäivärahalla. Näin ollen minun katsotaan oleva valmistunut ja lainan maksu alkaa, vaikka opinnot jatkuvat vielä ainakin vuoden 2019 heinäkuulle.

Miksi työttömyysetuudella opiskeleva opiskelija on eriarvoisessa asemassa verrattuna opiskelijaan, joka ei enää ole oikeutettu opintotukeen (tukikuukaudet käytetty)? Jälkimmäisen opintolainan takaisinmaksu alkaa vasta 1,5 vuotta maisteriksi valmistumisen jälkeen, mutta työttömyysetuudella opiskeleva joutuu maksaamaan lainaa jo kandiksi valmistumisen jälkeen.
Kirjoittaja Kela | perintä 26 Loka 2018, 15:41
Hei eikiitos!
Opintolainan korko ja takaisinmaksuaikataulu sovitaan pankin ja opiskelijan kesken opintolainan noston yhteydessä.
Korot pääomitetaan ajalta, jolta asiakas saa opintotukea ja yhdeltä lukukaudelta opintotuen maksamisen päätyttyä.
Opintolaina erääntyy velkakirjan ehtojen tai pankin kanssa tehdyn maksusuunnitelman mukaisesti.
Lyhennyssuunnitelman muutoksesta voi neuvotella pankin kanssa.
Opintolainan takaaja ei voi vaikuttaa siihen, millä ehdoilla pankki perii opintolainaa eikä takaajalta tarvita suostumusta opintolainan takaisinmaksusuunnitelman muutoksiin.

ystävällisesti

Airi | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Vieras 11 Huhti 2019, 20:18
Olen pitkäaikaistyötön, juuri olin leikkauksessa ja nyt sairaslomalla. Minulla on vanhaa opintolainaa Kelan perinnässä, mutta tehtyä osamaksusopimusta on noudatettu ja erät maksettu kuukausittain. Nyt on tulossa lähes sadan euron lasku sairaalassa olosta, ja tämän vuoksi anoin Kelalta tämän kuun perinnän maksusta luopumista. Ja mikä oli vastaus?! Ei kuulemma voida suostua tähän! Mitään perustelua viestissä ei ollut. Ai minun pitäisi siis selvitä SEKÄ sairaalan laskusta ETTÄ perinnän laskusta?! Kela ei näköjään tunne käsitettä inhimillisyys??? Kysyin asiaa asiointipalvelun kautta vielä uudestaan ja odotan niitä perusteluja, mutta järki ei näitä teidän möläyksiä TODELLAKAAN jaksa käsittää!!
Kirjoittaja Kela | perintä 12 Huhti 2019, 14:00
Hei Vieras,

pahoittelen jos Kelan vastauksesta on puuttunut perustelut miksei ehdotukseesi ole voitu suostua.

Suosittelen ottamaan yhteyttä Kelan perintäkeskuksen asiakaspalveluun 020 634 4940 ma-pe klo 9-16 asian selvittämiseksi.

Ystävällisin terveisin

Karoliina | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa