Opintolainan takaussaatava

Kysy takaussaatavan perinnästä, kun Kela on maksanut opintolainan pankille. Miten voit saada helpotusta maksamiseen, jos olet pitkään työkyvytön?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
zildaa
Viestit:3
Liittynyt: 01 Joulu 2015, 15:47
Paikkakunta: Kaarina

Opintolainan takaussaatava

Lukematon viesti Kirjoittaja zildaa » 28 Marras 2021, 21:33

Kysyisin että meneekö opintolainan takaussaatava ulosottoon eräpäivän jälkeen vaikka maksuvapautushakemus koko lainasta olisi vielä käsiteltävänä? Vai pitääkö tehdä maksusuunnitelma siksi aikaa että maksuvapautushakemus on käsitelty?

Avatar
Kela | perintä
Viestit:669
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Opintolainan takaussaatava

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 29 Marras 2021, 12:40

Hei zildaa!

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi. Jos olet pienituloinen ja Kela on maksanut opintolainasi pankille, voit hakea Kelasta vapautusta koron maksamisesta. Kela voi tietyissä tilanteissa luopua opintolainan takaussaatavan perinnästä. Lisätietoa maksuvapautuksen hakemisesta löydät Kelan nettisivuilta hakusanalla Opintolainan takaussaatavan perintä.

Kysyit viestissäsi,
meneekö opintolainan takaussaatava ulosottoon eräpäivän jälkeen vaikka maksuvapautushakemus koko lainasta olisi vielä käsiteltävänä? Vai pitääkö tehdä maksusuunnitelma siksi aikaa että maksuvapautushakemus on käsitelty?
Kela lähettää opintolainan takaussaatavasta eräpäivän jälkeen maksukehotuksen, joten perintä ei siirry heti eräpäivän jälkeen ulosottoon. Perintää kuitenkin jatketaan, vaikka maksuvapautushakemus olisi vireillä. Jos taloudellinen tilanteesi heikentyy etkä pysty maksamaan opintolainan takaussaatavaa, ota yhteyttä perintäkeskukseen ennen eräpäivää. Näin voimme neuvotella maksusuunnitelmasta.

Ystävällisesti
Rhea | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi