Opintolainan takaussaatavan maksusuunnitelma / ulosotto

Kysy takaussaatavan perinnästä, kun Kela on maksanut opintolainan pankille. Miten voit saada helpotusta maksamiseen, jos olet pitkään työkyvytön?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Omapaatos

Opintolainan takaussaatavan maksusuunnitelma / ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Omapaatos » 24 Tammi 2022, 18:32

Terve!

Voinko itse päättää takaussaatavan siirrosta ulosoton kautta perittäväksi, vaikka minulla olisi säännölliset tulot? Kysyn tätä siksi että ulosoton jälkeen tuloni ovat rajalliset. Ehkä riittäisivät lainan takaussaatavan maksusuunnitelmaan mutta jäljelle jäävä summa menoihin olisi todella pieni…

Avatar
Kela | perintä
Viestit:681
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Opintolainan takaussaatavan maksusuunnitelma / ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 25 Tammi 2022, 15:06

Hei Omapaatos!

Kyllä se onnistuu. Takaussaatavan perintä voidaan siirtää Kelasta ulosottoon, jos pidät sitä sinulle parempana vaihtoehtona. Ulosotossa huolehditaan siitä, että ulosmittauksen jälkeen suojaosuus jää omaan käyttöön tärkeitä arkimenoja varten. Ulosotto huolehtii myös siitä, että perityt summat tilitetään eteenpäin eri velkojille saatavien suuruuden mukaisessa suhteessa.

Jos jätät lyhennykset maksamatta, siirrämme perinnän ulosottoon maksukehotusten jälkeen. Jos et halua saada maksukehotuskirjeitä, voit myös pyytää, että lähetämme perinnän suoraan ulosottoon.

Yhteystietomme löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Ystävällisin terveisin
Paula | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela