Lopun takaussaatavan maksaminen ja koron kertyminen

Kysy takaussaatavan perinnästä, kun Kela on maksanut opintolainan pankille. Miten voit saada helpotusta maksamiseen, jos olet pitkään työkyvytön?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Vieras

Lopun takaussaatavan maksaminen ja koron kertyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 26 Helmi 2018, 23:06

Hei!

Minulla on vielä jonkin verran perittävää opintolainaa jäljellä ja loppu häämöttää. Mutta miten tuo lopun perinnässä olevan velan maksaminen oikein menee? Voin nähdä sen hetkisen summan omassa asioinnissa ja maksaa juuri kyseisen summan korkoineen pois, mutta maksun siirtymiseen pankista toiseen ja kirjautumiseenhan menee 1-2 päivää ja tuona aikana ehtii kertyä vielä hieman korkoa. Mitä sille korolle tapahtuu? Vai kannattaako minun pyytää Kelalta lasku lopusta summasta haluamalleni ns. eräpäivälle, jotta korko lasketaan oikein?

Avatar
Kela | perintä
Viestit:464
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Lopun takaussaatavan maksaminen ja koron kertyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 27 Helmi 2018, 13:09

Hei!

Voit maksaa asiointisivuillasi näkyvän takaussaatavan kertamaksuna, Kela huomioi takaussaatavan koron maksupäivään saakka. Korkoa ei siis kerrytetä lisää 1-2 pankkipäivän aikana.

Voit myös pyytää Kelasta laskun haluamallesi eräpäivälle, jolloin korko lasketaan eräpäivään saakka. Ohessa linkki Kelan sivuille, josta saat lisätietoa opintolainan takaussaatavan perinnästä.

Ystävällisesti
Rhea | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi