Maksusuunnitelma

Kysy takaussaatavan perinnästä, kun Kela on maksanut opintolainan pankille. Miten voit saada helpotusta maksamiseen, jos olet pitkään työkyvytön?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Mynxi
Viestit:1
Liittynyt: 02 Elo 2019, 15:31

Maksusuunnitelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Mynxi » 02 Elo 2019, 15:37

Hei!

Pystyykö kelaan tekemään maksusuunnitelmaa, jos on ulosotossa?

Avatar
Vieras

Re: Maksusuunnitelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 03 Elo 2019, 14:01

Maksukehotus ja ulosotto

Jos et ole maksanut perittävää etuutta takaisin etkä ole tehnyt Kelan kanssa maksusuunnitelmaa, Kela lähettää maksukehotuksen. Ensimmäinen maksukehotus tulee 2 viikon kuluttua maksun myöhästymisestä ja toinen maksukehotus seuraavan 2 viikon jälkeen. Jos et ole kahden maksukehotuksen jälkeen maksanut velkaa etkä ole ottanut yhteyttä Kelaan, velka siirtyy ulosottoon.

Osamaksusuunnitelmasta neuvoteltaessa otetaan huomioon taloudellinen tilanteesi, velan määrä ja jäljellä oleva perintäaika. Kela ei voi sopia kanssasi maksusuunnitelmasta, jos maksukykysi ei riitä maksusuunnitelman tekemiseen.

Ota heti yhteyttä Kelaan, jos huomaat, ettet pysty maksamaan perittävää etuutta maksusuunnitelman mukaisesti. Näin voimme neuvotella uudesta maksusuunnitelmasta.

Velkasi Kelalle siirtyy ulosottoperintään, jos et ole noudattanut sovittua maksusuunnitelmaa tai kanssasi ei ole voitu tehdä maksusuunnitelmaa.

Kela pyytää veronpalautuksen ulosmittausta niiltä asiakkailta, jotka ovat Kelalle velkaa ja jotka eivät ole noudattaneet maksusuunnitelmaa tai joiden kanssa ei ole voitu tehdä sitä.

Avatar
Kela | perintä
Viestit:546
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Maksusuunnitelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 05 Elo 2019, 08:19

Hei Mynxi!

Kela ei tee maksusuunnitelmaa, jos asiakkaan Kelan velka on jo ulosottossa tai jos ulosotossa on muuta velkaa.

terveisin
Airi | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi