Aktiivimallin täyttyminen työkokeilun loputtua

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Kirjoittaja tyokokeilunloputtua 16 Joulu 2018, 20:12
Hei!
Minulla loppuu työkokeilu vuoden viimeisenä päinä ja haluaisin kysyä, että saanko työttömyystukea huoletta siis vielä 65 päivää (eli voin elää periaatteessa huoletta helmikuuhun asti)? Jos sen sisällä en täytä aktiivimallin edellytystä niin mitä sen tapahtuu? Tarkoittaako 18h työskentely sitä, että pitäisi työskennellä viikon sisällä 18 tuntia vai 65päivän sisällä 18tuntia?
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 18 Joulu 2018, 10:57
Hei tyokokeilunloputtua!

Aktiivisuutta tarkastellaan 65 maksupäivän jaksoissa. Työkokeilu ei muuta tarkastelujaksosi aikaa. Voit tarkistaa omat tarkastelujaksosi Kelan asiointipalvelussa tai soittamalla puhelinpalveluun.

Aktiivisuuden edellytys täyttyy, jos olet 65 maksupäiväjakson aikana 18 tuntia palkkatyössä, yrittäjänä (241 e yrittäjätuloa) tai 5 päivää TE-palveluiden järjestämässä työllistymistä edistävässä palvelussa. Työtunnit palkkatyössä voi kerryttää koko 65 maksupäivän aikana.

Jos et täytä aktiivisuuden edellytystä, 32,40 euron päiväkorvauksesta vähennetään 4,65 % seuraavan 65 maksupäivän ajaksi. Tämä tarkoittaa yhteensä noin 1 päivän työttömyysetuuden summaa maksujaksosi aikana. Työttömyysetuus palaa ennalleen seuraavan tarkastelujakson alussa, jos aktiivisuusehto on täyttynyt.

Ystävällisesti
Maarit | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 14 Tammi 2019, 14:43
Hei!

Aktiivimallin tarkastelujakso 65 päivää on tosiaan n. 3 kuukautta. Tarkastelujakson alkuajankohta riippuu siitä, milloin on alkanut saada työttömyysetuutta. Oman työttömyysturvan tarkastelujakson voi tarkistaa asiointipalvelun kautta tai soittamalla puhelinpalveluun.

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa