Isyysraha

Miten aktiivimalli voi muuttaa työttömyysturvaani? Miten aktiivisuuden ehdot täyttyy? Kysy ja keskustele työttömyysturvan aktiivimallista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
sateenkaariperhe

Isyysraha

Lukematon viesti Kirjoittaja sateenkaariperhe » 11 Maalis 2019, 10:25

Lapsemme syntyi 24.2.2019, itse jäin työttömäksi 16.1.2019 ja saan ansiosidonnaista päivärahaa. Luin sivuiltanne, että "Isyysrahan perusteena käytetään AINA ensisijaisesti etuusoikeutta edeltäneenä vuonna toimitettua verotusta" mutta toisaalta sivuillanne mainitaan, että "Jos olet saanut vanhempainpäivärahakautta edeltäneiden 4 kuukauden aikana työttömyysetuutta vähintään yhden päivän ajan, päivärahasi on yleensä 86 % maksetun etuuden määrästä."

Maksetaanko isyysrahani siis vuoden 2017 palkkatulojeni mukaan vai maksetaanko minulle 86% maksetun työttömyysetuuden määrästä.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27061
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Isyysraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 12 Maalis 2019, 13:34

Hei sateenkaariperhe!

Ensisijainen peruste on verotuksessa todetut työtulot. Sinun tulee isyysrahahakemuksessa ilmoittaa, että olet saanut työttömyysetuutta isyysrahaa edeltäneen 4 kuukauden aikana, jotta Kela tutkii päivärahan määrän tällä vaihtoehdolla. Kun päivärahan perusteeksi on kaksi eri vaihtoehtoa, päätös annetaan sen mukaisesti kummalla tulolla päiväraha on sinun kannalta parempi.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
sateenkaariperhe

Re: Isyysraha

Lukematon viesti Kirjoittaja sateenkaariperhe » 13 Maalis 2019, 15:02

Kiitos vastauksestasi!

Entä vaikuttaako isyysloma aktiivimalliin mitenkään? Eli pitääkö aktiviimallin tunnit täyttyä tarkastelujakson aikana vaikka olisin isyyslomalla?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:13209
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Isyysraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 15 Maalis 2019, 13:58

Hei sateenkaariperhe!

Jos työttömyysetuuden maksaminen keskeytyy esimerkiksi sairauspäivärahan tai perhevapaan vuoksi niin siltä ajalta ei ole aktiivisuusvelvoitetta, tarkastelujakso keskeytyy isyysvapaan ajaksi ja jatkuu taas sen päätyttyä.

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi