Neuvola käynti? Miten onnistuu?

Miten pääsen Suomen sosiaaliturvaan? Miten saan Kela-kortin? Voinko saada työttömyysturvaa tai perhe-etuuksia? Vaikuttavatko lähtömaan etuudet Kelan etuuksiin? │ How can I become covered by the Finnish social security system? How can I get a Kela card? Can I receive unemployment benefits or family benefits? Do benefits from the country of origin affect the benefits paid by Kela?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
marko7481
Viestit:1
Liittynyt: 30 Loka 2019, 11:45

Neuvola käynti? Miten onnistuu?

Lukematon viesti Kirjoittaja marko7481 » 30 Loka 2019, 12:08

Miten menetellä jos tyttöystäväni joka tuli tänne suomeen turisti viisumilla Filippiineiltä ja on nyt täällä ollessa tullut raskaaksi.
Me ollaan haettu oleskentelulupaa tämän raskauden takia, koska haluaamme että tämä hoidettais täällä suomessa.
Mutta kysymys kuuluukin että miten me päästään esim. neuvolaan ko tyttöystävällä ei ole suomalaista henk.tunnusta eikä siten KELA-korttia?
Nämä kaksi lasta (odotetaan kaksosia) jotka on nyt tulon päällä on tulevia Suomen kansalaisia ja tuntuu oudolta jos asiaa ei pystytä hoitamaan muuten kuin yksityis-kliniikan kautta (niinkuin tähän mennessä on toimittu).
Meillä on nyt +8 viikkoa joten toivotaan pikaista ja positiivista ratkaisua.

T: Marko

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:900
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Neuvola käynti? Miten onnistuu?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 30 Loka 2019, 13:38

Hei Marko!

Ohjaan teitä olemaan yhteydessä maistraattiin, joka vastaa toimenpiteistä henkilötunnuksen, osoitteen ja kotikunnan rekisteröinnin osalta. Kotikunta Suomessa oikeuttaa julkisen terveydenhuollon palveluihin kuntalaisen maksulla ja tämän kautta yleensä myös julkiseen neuvolapalveluun. Ennen kotikunnan rekisteröintiä pitää terveydenhuollon kustannuksista yleensä huolehtia itse.

Kela puolestaan käsittelee sosiaaliturvaan ja sairausvakuutukseen liittyvät asiat. Ohjaan toimittamaan Kelaan lomakkeet Y77 (Ilmoitus – Muutto Suomeen) ja SV157 (Hakemus – Kela-kortti). Lomakkeet on tulostettavissa verkkosivultamme www.kwla.fi/lomakkeet. Nämä lomakkeet saatuamme aloitamme käsittelyn asiassa ja sen jälkeen annamme päätöksen, joka postitetaan maistraatin päivittämään osoitteeseen. Myös kela-kortti postitetaan kotiin hieman mahdollisen myönteisen päätöksen jälkeen. Tämän jälkeen on mahdollista saada esim. suorakorvausta lääkkeistä, kun asioi apteekissa. Lisää tietoa saatte sosiaaliturvaan liittyen verkkosivultamme https://www.kela.fi/sosiaaliturvaan-kuu ... ta-suomeen ja terveydenhuoltopalveluihin liittyen verkkosivulta https://www.hoitopaikanvalinta.fi/.


Ystävällisin terveisin,

Mia | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi