Mitä tukia on mahdollista saada paluumuuttajana ?

Miten pääsen Suomen sosiaaliturvaan? Miten saan Kela-kortin? Voinko saada työttömyysturvaa tai perhe-etuuksia? Vaikuttavatko lähtömaan etuudet Kelan etuuksiin? │ How can I become covered by the Finnish social security system? How can I get a Kela card? Can I receive unemployment benefits or family benefits? Do benefits from the country of origin affect the benefits paid by Kela?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
perttilylykorpi
Viestit:1
Liittynyt: 14 Heinä 2018, 15:00

Mitä tukia on mahdollista saada paluumuuttajana ?

Lukematon viesti Kirjoittaja perttilylykorpi » 11 Marras 2019, 12:45

Tyttäreni asuu Ruotsissa ja on saanut siellä työttömäksi jäätyään työttömyystukea, mikä muuttui jatkossa sairaspäivärahaksi. Se kuitenkin loppui 4.7.2018, jolloin kaikki tuet loppuivat.
Heinä- elo- ja lokakuulta 2019 hänelle on siellä myönnetty toimeentulotukea. Hän on lääkärintodistuksien mukaan 100% työkyvytön.
Koska hänellä ei ole Ruotsissa minkäänlaisia sukulaisuus- tai muitakaan siteitä, hän olisi halukas palaamaan Suomeen. Täällä hän pääsisi asumaan ystävänsä luokse omaa asuntoa etsiessään.
Millaisia tukia hänellä olisi mahdollista saada Suomen sosiaaliturvan kautta? Hänellä on sekä Ruotsin, että Suomen henkilötunnukset.

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:832
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Mitä tukia on mahdollista saada paluumuuttajana ?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 11 Marras 2019, 16:06

Hei perttilylykorpi!

Paluumuuttajalla on yleensä oikeus Kelan etuuksiin, kun hän muuttaa vakituisesti takaisin Suomeen.

Jotta pystymme tarkentamaan mitä etuuksia tyttäresi voi hakea, kehotan häntä soittamaan asiakaspalveluumme, jotta saamme tarvittavat tiedot hänen tilanteensa arvioimiseen.

Ystävällisin terveisin
Sanna | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi