Työttömänä ulkomailla

Miten pääsen Suomen sosiaaliturvaan? Miten saan Kela-kortin? Voinko saada työttömyysturvaa tai perhe-etuuksia? Vaikuttavatko lähtömaan etuudet Kelan etuuksiin? │ How can I become covered by the Finnish social security system? How can I get a Kela card? Can I receive unemployment benefits or family benefits? Do benefits from the country of origin affect the benefits paid by Kela?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
Kotiin_

Työttömänä ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kotiin_ » 30 Syys 2020, 08:28

Asun ulkomailla mutta haluan palata Suomeen muutaman kuukauden sisällä (tilanteeni on hyvin avoin), ja mietin voinko jo ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ja sen kautta saada työttömyysturvaa ennen kuin olen palannut Suomeen? Olen myös työtön nykyisessä asuinmaassani. Kiitos!

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:862
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Työttömänä ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 02 Loka 2020, 09:07

Hei Kotiin_!

Sinulla on yleensä oikeus työttömyysetuuteen, jos asut vakinaisesti Suomessa ja kuulut Suomen sosiaaliturvaan. Lisäksi sinun pitää olla ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi TE-palveluihin.

Voit ilmoittaa Kelalle Suomeen paluustasi joko asiointipalvelussa (www.kela.fi/asiointi - hakemukset ja ilmoitukset – oikeus Suomen sosiaaliturvaan – muun ilmoituksen tekeminen) tai Ilmoitus - Muutto Suomeen (Y77) - lomakkeella.

Ystävällisin terveisin
Maija | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi