Jos ulkomaalainen lapsi sairastui?

Miten pääsen Suomen sosiaaliturvaan? Miten saan Kela-kortin? Voinko saada työttömyysturvaa tai perhe-etuuksia? Vaikuttavatko lähtömaan etuudet Kelan etuuksiin? │ How can I become covered by the Finnish social security system? How can I get a Kela card? Can I receive unemployment benefits or family benefits? Do benefits from the country of origin affect the benefits paid by Kela?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
OlgaEpifanova_1987
Viestit:1
Liittynyt: 05 Loka 2020, 11:40

Jos ulkomaalainen lapsi sairastui?

Lukematon viesti Kirjoittaja OlgaEpifanova_1987 » 05 Loka 2020, 12:17

Hei!

Nimeni on Olga, lasten kanssa muutimme Suomeen Savonlinnaan 14 elokuuta, koska täällä mulla on työsopimus kahdeksi vuodeksi. 21 syyskuuta laitoin täytetyt lomakkeet Kelan postilaatikkoon. Mutta vastausta päätöksestä en saanut. Nyt mulla on sellainen tilanne, että vanhimmalla lapsella on jalkavamma ja lapsen tarvitsee lääkärin apua. Voisiko niin, että Kela tekisi päätöksensä niin nopeasti kuin mahdollista? Esimerkiksi tänään vai huomenna?

Kiitos vastauksestanne.
Viimeksi muokannut Kela | kansainväliset asiat, 07 Loka 2020, 08:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Syy: Asiakkaan kokonimi viestissä.

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:864
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Jos ulkomaalainen lapsi sairastui?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 07 Loka 2020, 08:55

HeI!

Henkilö, jolla on Suomessa kotikunta, saa hoitoa julkisessa terveydenhuollossa. Hoidosta maksetaan kuntakohtainen asiakasmaksu. Kotikunnan kirjaa Digi- ja väestötietovirasto. Voit lukea lisää oikeudesta sairaanhoitoon täältä.

Kysy Kelasta-palsta on vain yleistä neuvontaa varten. Jos halua kiirehtiä lapsesi hakemusta, sinun tulee soittaa Kelan kansainvälisten tilanteiden numeroon.

Ystävällisin terveisin
Jussi | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi