Ulkomaiden muuttoilmoituksen teko OmaKelassa

Miten käy sosiaaliturvani, jos lähden ulkomaille töihin, työnhakuun tai opiskelemaan? Miten saan sairaanhoitoa ulkomailla? Voidaanko perhe-etuuksia tai kansaneläkettä maksaa ulkomaille? │ What happens to the entitlement to social security if I go abroad to work, look for a job or study? How can I get medical treatment abroad? Can family benefits or national pensions be paid abroad?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
harjoittelijaksi menossa

Ulkomaiden muuttoilmoituksen teko OmaKelassa

Lukematon viesti Kirjoittaja harjoittelijaksi menossa » 14 Syys 2021, 21:55

Hei,

Miten OmaKelassa voi tehdä muuttoilmoituksen ulkomaille muutosta? Suoritan opintoihin liittyvän työharjoitteluni ulkomailla.

Olen opiskelija ja saan vain yleistä asumistukea, enkä löydä OmaKelan etusivulta tähän tarkoitukseen mitään muuta sopivaa kohtaa kuin "Ilmoita muutoksesta" -linkin. Se ohjaa tekemään muutosilmoituksen yleiseen asumistukeen liittyen, mutta muutoshakemukseen ei voi täyttää ulkomaisia osoitteita, koska asiakirja ei hyväksy ulkomaista postinumeroa.

Tein muuttoilmoituksen jo Digi- ja väestötietovirastoon, mutta ymmärtääkseni se ei sieltä siirry Kelalle.

Kiitos avusta!

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:1077
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Ulkomaiden muuttoilmoituksen teko OmaKelassa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 15 Syys 2021, 09:57

Hei harjoittelijaksi menossa!

"Ilmoitus ulkomaille muutosta" löytyy OmaKelassa kohdassa Ilmoita muutoksista - Oikeus Suomen sosiaaliturvaan. Selvitämme oikeutesi Suomen sosiaaliturvaan ja Kelan etuuksiin ilmoituksesi perusteella.

Sinun ei tarvitse ilmoittaa ulkomaille muutosta erillisellä ilmoituksella jos haet opintotukea ulkomaan opintoihin. Selvitämme tällöin oikeutesi Suomen sosiaaliturvaan ja Kelan etuuksiin opintotukihakemuksesi yhteydessä.

Kela saa osoitetietosi suoraan Digi- ja väestötietovirastosta, joten sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa ulkomaan osoitteesi Kelaan.

Ystävällisin terveisin
Vilma | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi