Lapsilisä ulkomaille lähetetylle työntekijälle

Miten käy sosiaaliturvani, jos lähden ulkomaille töihin, työnhakuun tai opiskelemaan? Miten saan sairaanhoitoa ulkomailla? Voidaanko perhe-etuuksia tai kansaneläkettä maksaa ulkomaille? │ What happens to the entitlement to social security if I go abroad to work, look for a job or study? How can I get medical treatment abroad? Can family benefits or national pensions be paid abroad?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
Taape_2021
Viestit:1
Liittynyt: 16 Tammi 2022, 13:04

Lapsilisä ulkomaille lähetetylle työntekijälle

Lukematon viesti Kirjoittaja Taape_2021 » 16 Tammi 2022, 13:10

Onko suomalaisen työnantajan ulkomaille lähetetty työntekijä oikeutettu saamaan lapsistaan Suomeen lapsilisää silloin, kun lapset ovat mukana komennuksella ulkomailla, käyvät paikallista koulua ja saavat siellä sijaitsevan työpaikan maksamaa vastaavaa lapsilisää? Koti ja osoite ovat myös Suomessa.

Avatar
Vieras

Re: Lapsilisä ulkomaille lähetetylle työntekijälle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Tammi 2022, 13:30

Voit saada lapsilisää tilapäisesti ulkomailla oleskelevasta lapsesta, jos hän asuu vakituisesti Suomessa. Tilapäisenä pidetään enintään 6 kuukauden oleskelua ulkomailla.

Voit saada lapsilisää, vaikka lapsi oleskelisi ulkomailla yli 6 kuukauden ajan, jos lapsi on esimerkiksi opiskelijan, lähetetyn työntekijän tai Suomen valtion palveluksessa ulkomailla toimivan henkilön perheenjäsen.

Jos lapsen huoltaja aloittaa työskentelyn toisessa EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä voit saada lapsilisää vain, jos lapsi asuu edelleen vakituisesti Suomessa tai hänen toinen huoltajansa työskentelee Suomessa. Jos perhe-etuuksiin on oikeus kahdessa maassa joko asumisen tai huoltajan työskentelyn takia, perhe-etuudet sovitetaan yhteen EU-lainsäädännön mukaisesti.

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:1191
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Lapsilisä ulkomaille lähetetylle työntekijälle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 17 Tammi 2022, 10:14

Hei Taape_2021!

Jos lähetetty työntekijä ja lapset säilyvät Suomen sosiaaliturvassa, silloin Kelan etuuksia ml. lapsilisää voidaan edelleen maksaa ulkomaille. Jos työnantaja maksaa erikseen jotain lisää lapsista, niin on mahdollista, että se vähennetään Suomen maksaman lapsilisän määrästä. Kela selvittää, onko kyseessä sellainen lisä, joka vähentää Suomesta maksettavaa lapsilisää. Asian selvittämiseksi sinun tulisi ottaa yhteyttä Kelaan, esimerkiksi soittamalla asiakaspalveluumme.

Ystävällisin terveisin
Santeri | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/omakela