Väärin hoidettu

Miten käy sosiaaliturvani, jos lähden ulkomaille töihin, työnhakuun tai opiskelemaan? Miten saan sairaanhoitoa ulkomailla? Voidaanko perhe-etuuksia tai kansaneläkettä maksaa ulkomaille? │ What happens to the entitlement to social security if I go abroad to work, look for a job or study? How can I get medical treatment abroad? Can family benefits or national pensions be paid abroad?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
Aamumuro
Viestit:1
Liittynyt: 07 Touko 2019, 19:34

Väärin hoidettu

Lukematon viesti Kirjoittaja Aamumuro » 07 Touko 2019, 20:03

Olin suomessa pahassa onnettomuudessa vuonna 1991 nuorukaisena. Useita murtumia ja naula reidessä kaksi vuotta, mutta hyvä tuli luulin, ja kela hoiti sairaalakulut.
Nyt oltuani vuosia pysyvästi keskieuroopassa, oikeaa rannetta alkoi särkemään niin pahasti että jouduin työkyvyttömäksi. Luulin sitä ensin työtapaturmaksi nostellessa 23 kiloista mittalaitetta epähuolellisesti josta säryt alkoivat. Kuvauksissa kävikin ilmi ettei nyt mitään ole murtunut vaan kauan sitten, eli siinä onnettomuudessa. Näin ollen työtapaturmavakuutus vetäytyi pois kun ranne leikattiin kuntoon. Hoitovirhe tehtiin siis kelan vakuutuspiirin alaisena ollessani ja paljastui vasta nyt. Sain siitä virallisen raportin paikalliselta käsigirurgilta.
Kuinka saan nyt silloisen vakuutuksen (kelan) vastaamaan silloin tehtyjen hoitovirheiden korjauskuluista nyt kun en enää kuulu kelan sairasvakuutuksen piiriin?

Avatar
Vieras

Re: Väärin hoidettu

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Touko 2019, 21:48

Eli huomattiinko murtuma kädessäsi vasta nyt? Voi olla erittäin vaikeaa todistaa, että se on sattunut juuri silloin eikä jossakin muussa yhteydessä.

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:758
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Väärin hoidettu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 08 Touko 2019, 09:27

Hei Aamumuro!

Asiaa tulisi tarkastella hieman lähemmin ja henkilökohtaisemmalla tasolla, joten ohjaankin sinua olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme numerossa 020 634 0200 (ma - pe, klo 9-16).


Ystävällisin terveisin,

Tiina | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi