Lomamatkan vaikutus työttömyysetuuksiin

Miten käy sosiaaliturvani, jos lähden ulkomaille töihin, työnhakuun tai opiskelemaan? Miten saan sairaanhoitoa ulkomailla? Voidaanko perhe-etuuksia tai kansaneläkettä maksaa ulkomaille? │ What happens to the entitlement to social security if I go abroad to work, look for a job or study? How can I get medical treatment abroad? Can family benefits or national pensions be paid abroad?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
Jartsa79
Viestit:1
Liittynyt: 08 Touko 2019, 14:23

Lomamatkan vaikutus työttömyysetuuksiin

Lukematon viesti Kirjoittaja Jartsa79 » 08 Touko 2019, 14:31

Olemme perheen kanssa harkinneet lähtevämme kesällä n. kuukauden mittaiselle lomamatkalle Itä-Eurooppaan. Olen tällä hetkellä työttömänä työnhakijana te-toimiston listoilla ja mietin, miten tuo mahdollinen lomamatka vaikuttaisi työttömyystukiini? Maksetaanko ne normaalisti, vaikka en itse ole Suomessa, jos pidän työnhaun voimassa myös matkan ajan? Täytyykö kelalle ylipäätään ilmoittaa tälläisestä lomamatkasta?

Avatar
Vieras

Re: Lomamatkan vaikutus työttömyysetuuksiin

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 08 Touko 2019, 14:55

Ulkomaanmatka

Ulkomaanmatka ei ole este saada työttömyysetuutta. TE-toimisto ei seuraa työttömän työnhakijan ulkomaanmatkojen määrää tai kestoa eikä matkasta tai sen ajankohdasta tarvitse ilmoittaa etukäteen TE-toimistolle.

Työttömyysetuuden maksaminen ulkomaanmatkan ajalta edellyttää, että henkilö on matkankin aikana työmarkkinoiden käytettävissä, mm. pitää työnhakunsa voimassa, hakee kokoaikatyötä ja on valmis vastaanottamaan tarjottua työtä ja TE-toimiston palveluita. Ulkomaanmatka ei ole pätevä syy kieltäytyä työstä tai palvelusta taikka keskeyttää palvelu.

Työnhakija vastaa siitä, että hänet tavoitetaan TE-toimistolle ilmoittamastaan osoitteesta. Työnhakija voi ilmoittaa TE-toimistolle ulkomaanmatkan aikaisen osoitteen, johon työtarjoukset ja muut TE-toimiston yhteydenotot lähetetään.

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:435
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Lomamatkan vaikutus työttömyysetuuksiin

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 09 Touko 2019, 10:29

Hei Jartsa79!

Työttömyysetuuden maksaminen voi lähtökohtaisesti jatkua, kun olet matkan aikana työmarkkinoiden käytettävissä eli pidät työnhaun voimassa, haet kokoaikatyötä ja olet valmis vastaanottamaan tarjottua työtä ja TE-toimiston palveluja.

Kelaan tulee tilanteessasi ilmoittaa ulkomaille lähdöstä, jos perheelle maksetaan toimeentulotukea.


Ystävällisin terveisin,

Tiina | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi