socialtrygghet

Hur går det med rätten till social trygghet om jag reser utomlands för att arbeta, söka jobb eller studera? Hur får jag sjukvård utomlands? Kan familjeförmåner eller folkpension betalas utomlands? │ What happens to the entitlement to social security if I go abroad to work, look for a job or study? How can I get medical treatment abroad? Can family benefits or national pensions be paid abroad?

Moderator: FPA | internationella ärenden

Användarvisningsbild
Marina20

socialtrygghet

Oläst inlägg av Marina20 » 17 maj 2020, 21:49

Hej, jag har gått gymnaiset i Sverige och nu ett år på folkhögskola och fått studiestöd från FPA, men nu då jag loggade in på min sida så står det att det är oklart om min sociala trygghet, men att jag ansökt om det redan i början av hösten. Kan FPA ha glömt att behandla det, det stod att det är 4 veckors behandlingstid? Måste jag göra något?
Sen funderar jag om jag ska skicka ett närvarointyg också för vårterminen till FPA?

Användarvisningsbild
FPA | internationella ärenden
Inlägg:55
Blev medlem: 14 feb 2019, 10:14

Re: socialtrygghet

Oläst inlägg av FPA | internationella ärenden » 18 maj 2020, 09:32

Hej Marina!

På detta forum kan vi svara på allmänna frågor om FPA:s förmåner. Om du vill veta närmare om handläggningen av ditt ärende, rekommenderar jag att du kontaktar oss personligen genom att ringa oss (välj numret för Internationella situationer) eller genom att skicka oss ett meddelande via e-tjänsten. Då kan vi bättre svara på dina frågor.

Med vänlig hälsning
Johanna | FPA internationella ärenden
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!