isyysvapaa ja kodinhitotuki

Voiko isyysvapaan pitää osissa? Onko opiskelu isyysvapaalla mahdollista? Kysy ja keskustele isän vapaista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
sasuu
Viestit:1
Liittynyt: 05 Heinä 2017, 13:08

isyysvapaa ja kodinhitotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja sasuu » 05 Heinä 2017, 13:19

Miehellä on pitämättä 18päivää isyysvapaata, on tällä hetkellä kodinhoitotuella, toisen lapsen laskettuaika on lokakuun lopulla. Kysymykset kuuluu

1. Jos hän nyt aloittaa pitämään esim. 10.7.2017 sen 18 päivää, niin maksetaanko kodinhoitotukea samasta kuusta jäljelle jääneistä päivistä?

2. Jatkuuko isyysvapaan jälkeen kodinhoitotuki automaattisesti, siihen asti kunnes toinen lapsi syntyy vai pitääkö hänen hakea tämä uudestaan?

2. Jos toisen lapsen laskettuaika on lokakuun lopulla, (lapsi vaikka syntyy 20.10.) niin saako isä kodinhoitotuen lokakuulta vielä?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:27033
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: isyysvapaa ja kodinhitotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 06 Heinä 2017, 09:13

Hei sasuu!

Isyysloman ajalta ei makseta kotihoidon tukea samalta ajalta.

Isän kotihoidon tuen hoitoraha päättyy samaan päivään kun sinun uusi äitiyspäiväraha alkaa.

Puolisolla tai sinulla on mahdollista saada kotihoidon tuen tulosidonnaista hoitolisää perheen alle 3v. lapsesta perheen tulojen sen salliessa sinun äitiysloman ajalta.

Kotihoidon tuen minimi hakuaika on 1 kk, joten kotihoidontukea tulee hakea vähintään kuukaudelle isyysloman jälkeen, että voi saada kotihoidon tuen. Toisin sanoen isyysloman ja sinun äitiysloman välisen ajan tulee olla vähintään 1 kk etuuden saamiseksi.

Mikäli puolison päätös kotihoidon tuesta on tehty sinun uuden äitiysvapaasi alkuun, niin uutta hakemusta ei tarvitse tehdä, vaan puoliso ilmoittaa isyysrahahakemuksessa jatkavansa vielä kotihoidon tuella isyysrahan jälkeen. Tuolloin puolison kotihoidon tuen päätös oikaistaan isyysloman ajalta.

Kesäisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi